MonPlaneta
Els jaciments catalans celebren el Cap de Setmana Ibèric amb més de 100 activitats gratuïtes
  • CA

La 20a edició del Cap de Setmana Ibèric de la Ruta dels Ibers se celebra el 3 i 4 d’octubre amb més de 100 activitats gratuïtes per a tots els públics en 25 jaciments ibèrics de Catalunya. Aquesta edició té com a eix l’explotació dels recursos naturals fa més de 2.200 anys i enguany com a novetat es presenta ‘Balkeuni, Amusic i la Pàtera del Llop’, un videojoc cooperatiu per viure una aventura trepidant al món desaparegut dels ibers. El Cap de Setmana Ibèric està organitzat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya que, mitjançant els jaciments que integren la Ruta dels Ibers, vol impulsar el coneixement d’aquesta civilització.

Com cada any, el Cap de Setmana Ibèric proposa fer una immersió en la societat ibèrica des d’un punt de vista diferent: l’artesania, la tecnologia, l’organització social i política, etc. Aquesta nova edició se celebra sota el títol ‘Productes km 0’ i se centrarà a mostrar com la societat ibèrica aprofitava els recursos naturals en la vida quotidiana. S’han programat moltes activitats per conèixer com els ibers convivien amb la natura: com gestionaven l’agricultura i la ramaderia, com feien les seves eines i armes de metall, com empraven fang, pedra i fusta per erigir les seves construccions, o com de l’argila feien la ceràmica. El Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona, organitzador de l’esdeveniment i coordinador de la Ruta dels Ibers, obrirà també les portes de forma gratuïta el 3 i 4 d’octubre. Dissabte 3 a les 11,30 h s’ha programat una visita guiada per conèixer el Tresor de Tivissa, el millor exemple d’orfebreria ibèrica que es conserva a Catalunya i d’11 a 13 h s’ha programat el taller: ‘Què ens diuen els ibers?’, activitat familiar d’escriptura ibèrica. Igualment es mantindran les activitats estables.

Enguany com a novetat es presenta ‘Balkeuni, Amusic i la Pàtera del Llop’, un videojoc cooperatiu per viure una aventura trepidant al món desaparegut dels ibers. És una experiència lúdica pensada per fer a casa en família, però encara és millor si es fa entre dues famílies, de forma cooperativa, i comunicats per videotrucada. També es pot realitzar a les aules de primària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa