Ipcena nega que Doctor Music pugui complir els requeriments del Govern i demana el trasllat del festival

Els ecologistes asseguren que és "impossible" adequar el festival ja que 100 de les 141ha del recinte són "zones inundables" i hi ha perill de "barrancades"

El Doctor Music Festival en una de les seves primeres edicions a Escalarre durant els anys noranta

El Doctor Music Festival en una de les seves primeres edicions a Escalarre durant els anys noranta | Doctor Music

L’associació ecologista Ipcena diu que és “impossible” que la promotora Doctor Music pugui complir els requeriments de la Generalitat tot i les modificacions que pugui introduir al seu projecte de celebrar a Escalarre (Pallars Sobirà) el Doctor Music Festival de l’11 al 14 de juliol del 2019. Ipcena assegura que 100 de les 141ha del recinte del festival són “en zones inundables” que afecten “la zona d’escenaris, d’acampada i del pàrquing”. L’entitat adverteix que hi pot haver una avinguda dels rius, especialment per “l’aigua, fang i roques”, que podria acabar al festival en cas que plogués molt en molt poc temps. Per això, han tornat a demanar a la promotora que triï una ubicació alternativa i que aturi la venda d’abonaments.

L’Agència Catalana de l’Aigua va emetre un informe desfavorable a la proposta d’ubicació del Doctor Music Festival pel “risc” que suposa dur-lo a terme a la “zona d’afecció” de diversos rius i rieres. El Govern va alertar que el projecte, que vol dur 60.000 persones a un espai “d’alt valor natural”, ha de tenir en compte la fauna i els hàbitats, l’impacte acústic i lumínic, la inundabilitat, les vies d’evacuació i la protecció civil i la mobilitat. L’administració ha demanat a Doctor Music, doncs, que modifiqui el projecte tenint en compte aquestes consideracions.

Comentaris

    220 decibelis per un parc natural 14 de Desembre de 2018 15:36
    terrorisme ambiental del.pijo Calvet i els seus barbars antiecologics

Nou comentari