MonPlaneta
Inversió de més de 16 milions d’euros per mitigar el canvi climàtic al sector agrari
Un dels camps d'arròs de l'estació de l'Ebre de l'IRTA
Un dels camps d’arròs de l’estació de l’Ebre de l’IRTA | ACN

El Govern destinarà més de 16,9 milions d’euros de fons europeus a fomentar la mitigació del canvi climàtic de les explotacions agràries. L’ajut s’emmarca en la programació europea d’acord amb el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) i dona resposta als recursos addicionals del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), per tal de fer front a les repercussions en el sector agrícola i rural de la crisi de la covid-19, en concret a l’Instrument de Recuperació de la Unió Europea (IRUE), del Next Generation.

L’IRUE té l’objectiu de finançar mesures que facilitin una recuperació econòmica resilient, sostenible i digital, amb consonància amb els compromisos mediambientals i climàtics de la UE i amb les noves ambicions establertes en el Pacte Verd Europeu. Així, una part del fons addicionals que l’IRUE posa a disposició en el PDR de Catalunya es destinarà a donar suport a les inversions que mitiguin el canvi climàtic en l’àmbit de l’explotació agrària.

La línia d’ajuts de mitigació del canvi climàtic està adreçada a promoure l’eficiència dels recursos i a fomentar el pas a una economia baixa en carboni i capaç d’adaptar-se al canvi climàtic en el sector agrari, a fi d’aconseguir un ús més eficient de l’energia i facilitar el subministrament i la utilització de fonts d’energies renovables. D’aquesta manera, es promou les inversions que realitzen les explotacions agràries en aquests àmbits. Així, aquest ajut, l’any 2021, es finança íntegrament amb fons FEADER – IRUE, amb el repte d’invertir en una recuperació econòmica sostenible, en consonància amb els reptes mediambientals i climàtics actuals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa