MonPlaneta
Intervenen un cocodril dissecat al Parc Samà de Cambrils
El cocodril dissecat intervingut a Cambrils
El cocodril dissecat intervingut a Cambrils | ACN

!--akiadsense-->

El Seprona de la Guàrdia Civil ha decomissat un cocodril dissecat al bar del Parc Samà, de Cambrils (Baix Camp). L’animal, que pertany a una espècie en perill d’extinció, estava exposat al públic, dins del parc. Segons fonts de la Guàrdia Civil, es tracta d’un exemplar de cocodril cubà, naturalitzat per taxidèrmia, que s’exposava a la zona de restauració. El Seprona lluita contra el tràfic il·legal d’espècies amenaçades, protegides o en perill d’extinció. La setmana passada va inspeccionar diversos nuclis zoològics de la demarcació. Al parc es va localitzar el rèptil dissecat, penjant d’una de les parets de l’antiga bodega. L’establiment no disposava de cap documentació que emparés la situació legal de l’animal.

Els agents van parlar amb el responsable de l’espai perquè aportés documentació del cocodril dissecat, en relació a la seva procedència o justificant de l’origen de l’espècie, així com documents que emparessin la situació legal i la propietat. Tant l’amo com la veterinària dels animals del parc van reconèixer no tenir cap documentació. A partir d’aquí, els agents van procedir a intervenir l’animal i posteriorment es va deixar sota custòdia del responsable, amb l’obligació de retirar-lo de la zona d’exposició pública.

El Seprona va tramitar denúncia per diverses infraccions per contraban, donat que no disposaven de cap tipus de documentació legal que empares la tinença d’una espècie protegida en perill d’extinció, i d’exercir l’activitat comercial d’aquesta espècie. En aquest sentit, es va informar dels fets a la Dependència de Duanes i Impostos Especials de Tarragona. La Guàrdia Civil recorda que seguirà vetllant per eradicar la importació , exportació, comerç, tinença i circulació d’animals en perill d’extinció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa