MonPlaneta
Una intel·ligència artificial dissenya per primer cop un medicament per a humans
  • CA

Per primera vegada a la història, un medicament dissenyat per una intel·ligència artificial passarà a la fase d’assaigs clínics amb humans, tot un avenç per a les tecnologies basades en l’aprenentatge automàtic. Pensat per tractar el transtorn obsessiu-compulsiu, ha estat el fruit de la col·laboració entre una start-up britànica, Exscienta, i la farmacèutica japonesa Sumitomo Dainippon Pharma.

Una de les dades més sorprenents del desenvolupament d’aquest medicament és que, si normalment hauria trigat uns cinc anys a arribar als assaigs clínics amb persones, gràcies a la intel·ligència artificial aquest procés s’ha escurçat a només dotze mesos.

En declaracions a la cadena britànica BBC, el cap d’Excscienta, Andrew Hopkins, destaca la importància d’aquesta fita, ja que si fins ara s’havien fet diagnòstics i analitzat dades i escànners, ara la intel·ligència artificial “s’ha fet servir directament en la creació d’una nova medicina”.

El producte, que ha estat anomenat DSP-1181, va ser el resultat del treball d’una IA sobre una enorme base de dades de possibles compostos, valorant els efectes i les interaccions entre ells. “Hi ha milers de milions de decisions a prendre per trobar les molècules correctes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa