MonPlaneta
Greu incendi a una botiga d’animals a Blanes
Incendi en una botiga d'animals a Blanes
Incendi en una botiga d’animals a Blanes | Ajuntament de Blanes

!--akiadsense-->

Un total de 14 dotacions de diversos cossos d’emergència han intervingut aquest divendres a primera hora del matí en l’extinció d’un incendi que ha tingut lloc en una botiga de venda d’animals situada al centre de Blanes (La Selva). La Policia Local ha estat alertada per telèfon a les 5:39 del matí per un jove que passava pel carrer precisament en aquell moment. Immediatament, han anat arribant al lloc dels fets tots els efectius que han intervingut en l’extinció i control del foc: 3 patrulles de la Policia Local de Blanes, 7 dotacions dels Bombers de Lloret de Mar i Hostalric, 2 patrulles dels Mossos d’Esquadra i 2 ambulàncies del SEM. S’han pogut rescatar de l’interior de la botiga alguns animals vius, mentre en altres casos no ha estat possible salvar-los. Pel què fa a les persones, cap ha estat afectada de gravetat pel foc.

Alguns dels efectius que han participat en l'extinció de l'incendi i l'atenció als afectats
Alguns dels efectius que han participat en l’extinció de l’incendi i l’atenció als afectats | Ajuntament de Blanes

!--akiadsense-->

A conseqüència de l’incendi, la botiga ha resultat molt malmesa i les façanes dels dos pisos del damunt han quedat ennegrides a conseqüència de l’espès fum negre. Els inquilins dels dos habitatges han marxat tan bon punt se n’han adonat del foc, que ha estat totalment extingit quan faltaven uns minuts per dos quarts de vuit del matí. A partir de llavors, els bombers s’han ocupat de ventilar i refredar l’interior de la botiga. Un equip del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes ha realitzat una inspecció dels dos habitatges a quarts de nou del matí i s’ha pogut determinar que no hi havia danys en l’estructura. Per tant, els inquilins dels dos pisos han pogut retornar a casa seva.

Una de les dues famílies, amb un nadó, s’ha refugiat del fred que feia a primera hora del matí en una de les dues ambulàncies, i posteriorment Creu Roja els ha allotjat temporalment a la seva seu fins que se’ls ha avisat que podien tornar a casa. D’altra banda, els efectius sanitaris també han atès un altre dels inquilins, una dona gran, afectada per un atac d’angoixa sense que tingués més conseqüències.

La façana de l'edifici on s'ha declarat l'incendi un cop extingit
La façana de l’edifici on s’ha declarat l’incendi un cop extingit | Ajuntament de Blanes

!--akiadsense-->

Pel que fa als animals que hi havia a l’interior de la botiga en el moment de produir-se l’incendi, principalment hi havia ocells, peixos, conills, tortugues i altres espècies, perquè fa temps que no es venen ni gats ni gossos. Alguns dels animals han pogut ser rescatats amb vida pels mateixos responsables de la botiga quan se’ls ha permès entrar-hi, mentre que d’altres han mort, majoritàriament a conseqüència de la inhalació de fum.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: 666 a desembre 29, 2018 | 04:04
    666 desembre 29, 2018 | 04:04
    Aquests tipus de botigues no haurien d'estar permeses. Només porten que una quantitat ingent de patiment als pobres i indefensos animals !
  2. Icona del comentari de: LSO a desembre 29, 2018 | 09:14
    LSO desembre 29, 2018 | 09:14
    Todavía hay gente que compra animales? que clase de gente tiene que ser, para provocar sufrimiento a seres vivos y mantener mafias internacionales, cuanta mala gente inculta queda por el mundo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa