MonPlaneta
El Parc de la Infanta de Cornellà ja té Jardí de les Papallones
El jardí de les papallones del parc del Canal de la Infanta de Cornellà
El jardí de les papallones del parc del Canal de la Infanta de Cornellà | Viginia Vallvé (Twitter)

!--akiadsense-->

El Parc del Canal de la Infanta de Cornellà de Llobregat ja té un Jardí de les Papallones. Es tracta d’un recurs educatiu per observar, identificar i estudiar els insectes i les plantes, conèixer les seves relacions i la importància que tenen per l’entor.

En el Jardí de Papallones, que n’hi ha a diversos parcs de l’Àrea Metropolitana, s’hi poden desenvolupar tot un seguit d’activitats adreçades a públic escolar que enriqueixen els aprenentatges fora de l’aula, d’una manera més vivencial. Per una banda, es pot aprendre a identificar la flora del jardí i els insectes més comuns que hi habiten, amb lupes i claus dicotòmiques senzilles; estudiar el cicle de la papallona; realitzar testings de papallones i altres insectes, i fer-ne el seguiment al llarg de l’any (quantitat, varietat, evolució,…); estudiar la bassa del jardí i desenvolupar altres estudis de recerca. Així mateix, també es poden desenvolupar activitats adaptades a públic general i familiar en que, d’una manera més lúdica, es descobreix l’espai i els seus habitants, i es sensibilitza sobre la importància de conservar l’entorn.

El jardí de les papallones del parc del Canal de la Infanta de Cornellà
El jardí de les papallones del parc del Canal de la Infanta de Cornellà | @ebrimat Twitter

!--akiadsense-->

Per altra banda, el jardí de papallones també és un espai participatiu, on un centre educatiu o entitat pot dur a terme el manteniment del jardí (o d’un sector del jardí, com per exemple de l’hort), fent la reposició de les plantes, retirada de males herbes, etc. També es poden organitzar tasques de manteniment del jardí i/o de seguiment de la presència d’insectes, amb la participació de famílies, en el marc de la programació de la Jugatecambiental del parc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa