MonPlaneta
Un home mor per un cop de calor a Tortosa i es converteix en la quarta víctima mortal a Catalunya
MC Mutual de Tortosa | Google Maps

El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, ha confirmat aquest dimecres la mort d’un home, de 41 anys, ahir dimarts a Tortosa per un cop de calor. La víctima es va trobar indisposada a la via pública i va morir a MC Mutual de Tortosa. Fins ara, l’onada de calor hauria provocat 4 víctimes mortals a Catalunya: Divendres passat un home, de mitjana edat, va ingressar en estat crític a l’Hospital Clínic de Barcelona. Havia estat atès pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per un cop de calor a la capital catalana i traslladat a l’Hospital Clínic, on va acabar morint. Un pacient va ingressar el passat dijous a l’UCI de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona per un cop de calor i va morir dissabte. L’home va ser trobat dijous en un carrer de Constantí. Dissabte va ingressar a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona un home d’uns 60 anys en estat molt crític. El pacient va morir la mateixa tarda de dissabte.

Mentrestant, s’està a l’espera dels resultats de les investigacions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya de dos possibles casos més per un possible cop de calor: un home de 62 anys que va morir ahir a Barcelona, a la via pública, i un altre home, en aquest cas de 45 anys que va morir dilluns a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Ahir, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat va tancar l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor que es va activar el passat dijous 2 d’agost. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va donar per finalitzat l’episodi de calor.

En tot aquest episodi d’onada de calor, des de dijous dia 2 fins avui, el 061 CatSalut Respon ha atès 453 trucades relacionades amb l’onada de calor, incloent consultes telefòniques i mobilització de recursos del SEM. En el marc del Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) que funciona des del 2004 i on participen unitats de molts departaments del Govern de la Generalitat, entre ells, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, la xarxa de vigilància epidemiològica de Catalunya està centralitzant tots els casos sospitosos de cop de calor per tal de fer-ne la confirmació, un cop realitzada totes les proves.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa