MonPlaneta
Hamilton, l’ecologista que es dedica a la Fórmula 1
  • CA

El pilot de Fórmula 1 Lewis Hamilton estan sorprenent a tothom, per la seva vessant ecologista. El britànic de 34 anys, que és vegà, no s’arronsa en la defensa del medi ambient tot i dedicar-se a una de les activitats més contaminants del món.

En una sèrie de missatges publicats als stories del seu compte d’Instagram el 15 d’octubre, Hamilton va descriure el món com “un desastre” i va escriure que sentia que “havia de renunciar a tot” alhora que animana a tothom a fer-se vegà. Al seu Instagram, la majoria de fotos d’ell en diferents competicions i acitivitats, hi apareixen vídeos i fotos amb un caire més de denúncia en defensa dels animals i el medi ambient.

How are any of these humans just standing there thinking this is ok. This is not in anyway shape or form ok. This is disgusting and Denmark, you need to put a stop to this! #Repost @karmagawa ・・・ ⚠WARNING GRAPHIC IMAGES⚠ IT’S HAPPENING AGAIN! Repost from @hugoclementk Yesterday, shooting for @francetvslash, I had one of the most difficult moments of my professional life. With @victor_peressetchensky and @seashepherdfrance we witnessed the killing of around 100 pilot whales in the Faroe Islands, the autonomous province of Denmark. These ultra-social and very gentle animals are protected by the Bern Convention on Wildlife. The Faroese eat dolphin meat and defend a tradition called “Grindadrap”, which allowed their ancestors to survive in a hostile climate. Today, their supermarkets are full of food of all kinds, the population does not lack anything, but the dolphin hunting persists anyway. On average, 800 cetaceans are killed each year in the Faroe Islands. A few days ago, I plunged alongside @guillaumenery with pilot whales in the Mediterranean…They had been so curious, so welcoming. Complete report to follow in a few weeks — WE MUST END THIS ANIMAL CRUELTY NOW! Please share this important post and help the world see what’s happening here as once we spread enough awareness and there is enough public outcry then barbaric traditions like this will stop once and for all. Please share this post with your followers and tag people, celebrities and news media that need to see it and let’s get the word out to stop this cruelty from happening in the future! #endanimalcruelty #savethewhales #savethedolphins #karmagawa

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

“Sincerament, tinc ganes de renunciar a tot. Apague-ho tot completament. Per què molestar-se quan el món és tan desordenat i a la gent sembla que no li importa”, va escriure als seus 13,1 milions de seguidors.

En aquest sentit, Hamilton, just abans del Gran Premi de Mèxic va anunciar que el seu equip Mercedes està treballant per aconseguir que la seva petjaa de carboni sigui del tot neutre. És a dir que el CO2 que emet es compensi amb el que consumeix. I assumint la incongruència de l’activitat que desenvolupa deia: “No és una tasca fàcil. Els pilots viatgem per tot el món. I estem competint amb cotxes de Fórmula 1 i la nostra petjada de carboni és superir a la mitjana de qualsevol habitatge d’aquesta ciutat. Però això no vol dir que hàgim de tenir por de parlar de coses que poden suposar un canvi positiu”.

El pilot de Mercedes ha rebut crítiques per aquestes afirmacions i per les seves proclames ecologistes. Segons CleanTechnica, un sol equip de fórmula 1 recórrer més de 100.000 milles aèries durant el calendari de curses. És a dir, en total, els 10 equips en competició estarien cremant aproximadament 147 milions de tones de diòaxid de carboni només amb els seus desplaçaments.

El que va ser el seu rival a la Fórmula 1, Fernando Alonso, en declaracions a la cadena Cope, va dir “mai pulicaria un missatge com el de Lewis. No es pot dir una cosa un dia i l’endemà fer el contrar. Tots sabem l’estil de vida de Lewis i que els pilots de Fórmula 1 agafen 200 avions a l’any. Això no s’arregla dient, no mengeu carn”, referint-se al veganisme del pilot britànic.

Gran defensor dels animals, Hamilton, que ja ha dit que no té cap interès en la Fórmula E, (el que vindria a ser la Fórmula 1 però amb cotxes elèctrics) afirma que continuarà qüestionant certs aspectes del seu sector. “Sempre estic pendent de les coses que passen i com puc millorar l’efecte que estic tenint al món”, va explicar. “I suposo que amb el pas del temps he anant prenent més consciència. Es necessita temps per entendre les implicacions. Sentiria que no fes res positiu si no ho mencionés.”

També va presentar una llista dels canvis que espera haver implementat a la F1 per aconseguir la neutralitat del carboni i “empènyer a totes les indústries” per aconseguir un canvi ambiental.

Així espera disposar d’ampolles d’aigua biodegradables en les competicions, canviar els interiors dels cotxes que normalment són de pell i juntament amb Tommy Hilfiger, tenir el 100% de tota la roba feta de forma sostenible i reciclada.

Unes propostes que han rebut el suport d’alguns companys com el de Sebastian Vettel que assegura “és molt difícil que tinguem l’acceptació des de fora perquè la nostra petjada de carboni no és petita. Les curses es fan a tot el món i hem de viatjar, però crec que la F1 hauria de fer alguna cosa més. És una plataforma operativa a tot el món i hauríem d’enviar un missatge més positiu”.

El pilot alemany afegia que “Tothom pot fer alguna cosa, contribuir una mica i si el món sencer actués així s’aconseguirien coses. És inevitable que s’arribi a un canvi i esperem que sigui més aviat que tard”. S’hi sumava també Alexander Albon de Red Bull que elogiava les declaracions de Lewis “el simple fet que estem a la F1 no vol dir que no ens importi el medi ambient”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa