Aigües de Barcelona incorpora solucions basades en la natura i transforma les infraestructures del cicle integral de l'aigua en infraestructures verdes
Aigües de Barcelona incorpora solucions basades en la natura i transforma les infraestructures del cicle integral de l’aigua en infraestructures verdes | Aigües de Barcelona

!--akiadsense-->

Protegir la biodiversitat i lluitar contra l’escalfament global formen part del mateix esforç per garantir el futur de la planeta. La rica varietat de formes de vida del nostre planeta ens proporciona aigua, aire i aliments, és font de coneixement científic i de medicaments, i contribueix a mitigar els efectes del canvi climàtic. Cuidar tots això és la nostra obligació, i a més, és la millor inversió per aconseguir un món més segur, sa i habitable. El Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny, enguany posa l’accent en la relació entre biodiversitat, canvi climàtic i salut. Els episodis de sequera seguits de pluges torrencials, com la recent tempesta Gloria, i sobretot, l’actual pandèmia constitueixen una poderosa crida d’atenció perquè reflexionem sobre els efectes d’un creixement desmesurat que degrada els ecosistemes i ens deixa desprotegits davant de noves amenaces.

L’aigua, element indispensable per a la vida, és fonamental en aquesta batalla. Aigües de Barcelona, fidel al seu compromís amb el medi ambient, incorpora solucions basades en la natura i transforma les infraestructures del cicle integral de l’aigua en infraestructures verdes, potenciant les zones enjardinades i la repoblació d’espècies autòctones de flora i fauna. Així mateix, desenvolupa solucions tècniques per a la protecció del litoral i les aigües costaneres, i protegeix els aqüífers mitjançant la seva recàrrega artificial.

Una de les caixes niu a les instal·lacions de la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí
Una de les caixes niu a les instal·lacions de la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí | Aigües de Barcelona

!--akiadsense-->

Per combatre el canvi climàtic i l’escalfament global, Aigües de Barcelona compra energia verda i produeix energia renovable (21.228.583 kWh generats el 2019), contribueix a la mobilitat no contaminant amb una flota de 131 vehicles sostenibles i avança cap a la neutralitat de carboni amb una reducció del 41,20% en les seves emissions respecte al 2015. En la seva aposta per l’economia circular i la innovació tecnològica, la companyia és pionera al món en la transformació de les depuradores enEcofactories, un model que dona valor a tots els residus i garanteix l’autonomia energètica de les plantes. Així mateix, defensa la utilització d’aigua regenerada, cosa que augmenta la capacitat de reutilització per a diferents usos, incloses les cisternes dels sanitaris.

Mantenir l’equilibri al planeta requereix l’esforç i la col·laboració d’administracions, empreses i persones. És per aquesta raó que Aigües de Barcelona impulsa aliances amb altres companyies i iniciatives públiques i privades per promoure les ciutats intel·ligents i resilients a Catalunya, preparades per fer front a les noves condicions derivades del canvi climàtic. En aquest context, es fa més necessari que mai la inversió en infraestructures verdes. Protegir la riquesa dels nostres ecosistemes i lluitar contra el canvi climàtic és avançar cap a un món millor, més sostenible i on la solidaritat preval per sobre dels interessos particulars. Perquè tots els éssers que poblem la Terra formem part d’aquest miracle compartit que és la vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa