MonPlaneta
La Guàrdia Civil intervé un Dragó de Komodo a Cornellà del Llobregat

Més de 20 animals vius, tres verinosos com una serp de cascabell, un escorpí o un Dragó de Komodo, és el botí recuperat per la Guàrdia Civil en una intervenció a de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) el passat cinc de juliol. Segons ha informat el cos policial els animals recuperats es troben protegits pel Conveni sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITES).

La Guàrdia Civil va detenir un ciutadà nord-americà , de 43 anys d’edat, veí de Cornellà de Llobregat, com a presumpte autor d’un delicte relatiu a la protecció de la flora i la fauna, un altre de contraban i un delicte de tinença il·lícita d’armes. Les perquisions van començar per una informació sobre un individu que tenia aquest grapat d’animals protegits. Agents del Seprona de la Guàrdia Civil van tibar del fil fins descobrir el local on els tenia engarjolats. De fet, en el seguiment dels agents van constatar la regularitat amb què el detingut netejava i alimentava les bèsties atès que llençava els excrements a la via pública.

En l’entrada i registre del local, els agents van intervenir: a més del Drac de Komodo, l’escorpí i la serp de cascabell, un varà Albigularix adult del sud d’Àfrica; una boa sorra (Erix Colubrinus); una pitó Reginus; una serp falsa de corall (Lampropeltis Triangle); una serp de la família Crotalus atrox; Una serp pitó Morelia de Nova Guinea; un llangardaix de la família Heloderma horridum; una serp Pitó Morelia de raça Mascles; tres serps pitons reals de la família Python Regius; un llangardaix de la família Heloderma horridum; un llangardaix varà Varius; tres serps de la família Heterodon Nasicus i dues serps Elaphe guttatus. També van ser intervingudes 3 gàbies amb ratolins que servien de menjar per a aquests animals.

Durant el registre, els agents també van intervenir una pistola detonadora manipulada, disponible per fer foc real, que ha estat remesa al Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil per al seu estudi, a més de 37 cartutxos detonadors no manipulats i una caixa de 50 cartutxos detonadors manipulats. Segons l’EUROPOL el Drac de Komodo intervingut és el primer exemplar d’aquesta espècie, criat i adquirit il·legalment, que s’ha intervingut a Europa.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Aviam quina gràcia li faria a juliol 17, 2018 | 11:40
  Aviam quina gràcia li faria juliol 17, 2018 | 11:40
  M´agraderia que aquest individu acabes engarjolat amb els animals que tenia engarjolats dins la mateixa celda.
 2. Icona del comentari de: oriol a juliol 17, 2018 | 11:49
  oriol juliol 17, 2018 | 11:49
  és un "dragó" de Komodo, no un "drac"!
 3. Icona del comentari de: seni atup a juliol 17, 2018 | 12:14
  seni atup juliol 17, 2018 | 12:14
  animals verinosos? Això és la xocolata del lloro comparat amb la Inés Arrimades i els seus gossos fascistes
 4. Icona del comentari de: Bestiàri a juliol 17, 2018 | 15:33
  Bestiàri juliol 17, 2018 | 15:33
  Si li agraden tant les bèsties que s'en vagi a viure a les selves, encara que dubto que tingui cap estimació vers la fauna ja que si la tingués no estaríen en captivitat, en aquest cas la mala bèstia es ell mateix
 5. Icona del comentari de: pere a juliol 17, 2018 | 15:49
  pere juliol 17, 2018 | 15:49
  Animals amb animals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa