MonPlaneta
Un grup d’empreses vol construir el segon refugi de dofins del món a Catalunya
Dofins
Dofins | Wikimedia Commons

!--akiadsense-->

Un grup d’empreses vol construir a Catalunya el que seria el segon refugi de dofins del món darrere del santuari del National Aquarium de Baltimore, als Estats Units. Per fer-ho cal abans que el Parlament de Catalunya aprovi una llei per abolir els delfinaris existents. Un cop eliminats els delfinaris, els exemplars que hi ha a Catalunya hi serien traslladats i també s’hi podrien acollir altres, procedents d’indrets diversos.

Els promotors de l’abolició dels delfinaris a Catalunya s’apleguen al voltant de la plataforma Nova Eucària i aquest divendres han comparegut al Parlament de Catalunya per celebar que tots els grups parlamentaris donin suport a una proposició de llei que posarà fi al captiveri d’aquests animals. La proposició podria arribar al Ple d’aquí a tres o quatre mesos. Anna Carbonell, portaveu de Nova Eucària, ha explicat que el projecte de refugi és de “grans dimensions” i que només la implicació d’iniciativa privada el fa viable. El refugi implicaria tenir una zona acotada per als dofins i podria tenir també usos educatius, però en cap cas convertir-se en un “zoo”.

Un dels dofins del Zoo de Barcelona | DEPANA

!--akiadsense-->

Actualment a Catalunya hi ha dos delfinaris actius, el de Marineland de Palafolls (amb vuit exemplars) i el d’Aquopolis (amb 10) a Coma-ruga, a banda dels quatre dofins del zoo de Barcelona. Representants de diferents grups parlamentaris han expressat el seu suport a la llei per abolir els delfinaris. Vidal Aragonès, de la CUP, ha fet incidència en la “cultura política molt baixa” respecte a la relació dels éssers humans amb els animals. Per part dels Comuns, Lucas Ferro, ha reclamat un “major compromís en la protecció animal” i ha destacat el paper de la societat civil en aquest àmbit.

El socialista Jordi Terrades ha subratllat la necessitat que la normativa que s’ha d’aprovar reflecteixi també la necessitat de garantir “la bona salut” dels dofins i també fixar la prohibició d’importar nous exemplars. Des d’ERC, Jose Rodríguez ha destacat que l’abolició dels delfinaris implica adaptar la normativa als nous valors que apareixen en la societat.

Finalment, des de JxCAT, Narcís Clara ha indicat que amb la normativa que s’aprovarà Catalunya entrarà a formar part del grup de països com França, Alemanya i el Regne Unit que han prohibit ja l’existència de cetacis en captivitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa