MonPlaneta
El Grup de Defensa del Ter denuncia a fiscalia la contaminació a la riera de Sant Martí de L’Esquirol
  • CA

El Grup de Defensa del Ter (GDT) ha denunciat, davant de la fiscalia, a l’escorxador Patel per abocar a la riera de Sant Martí de l’Esquirol aigua amb un volum d’amoníac per damunt de l’autoritzat. Ho han fet, expliquen en un comunicat, davant la “inacció” dels Mossos i de l’ACA i amb l’objectiu de què investiguin els fets. Segons els ecologistes, que fa temps que fa anàlisis de l’aigua al pas per la zona, el valor d’amoníac ha arribat a “quintuplicar el suposat topall imposat per l’administració”. A banda de dur el cas a la fiscalia, el GDT organitzarà un acte reivindicatiu per denunciar públicament els fets.

Segons el GDT, l’escorxador té un permís autoritzat que li permet abocar aigua amb un volum de 10 mg/l d’amoníac. Una quantitat que, consideren, ja és “un fort impacte en la biodiversitat i la qualitat ambiental de la riera”. Expliquen que fa temps que fan seguiment dels valors, però que “l’alarma” es va disparar, el 6 de març de 2019, quan aquest valor va arribar a 49,7 mg/L d’amoníac. En paral·lel, el col·lectiu també denuncia l’ampliació que es vol fer de l’escorxador i que, asseguren, “està causant un greu impacte en una zona de gran valor natural com és el pantà de Sau”. “És un despropòsit a nivell paisatgístic i urbanístic”, afegeixen en el text.

Per denunciar públicament els fets, el GDT organitzarà, el proper dia 22, un acte lúdic-reivindicatiu en el que volen donar a conèixer públicament els fets. Es farà a l’entorn de l’escorxador i, a banda d’explicar la denúncia presentada a la fiscalia, es faran parlaments a càrrec d’altres entintats com Càrnies en Lluita, Amics i amigues de la natura de Roda de Ter i les Masies, i el Moviment veïnal de L’Esquirol. També hi haurà actuacions musicals i poesia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa