MonPlaneta
Greenpeace proposa transformar el sistema energètic
  • CA

Greenpeace ha llançat la seva proposta de transformació energètica a través de la campanya #4coma8. L’ONG pretén explicar com una inversió de 197.000 milions, l’equivalent al 4,8% del PIB, pot convertir la nostra economia en més verda i justa, posant especial atenció en el sistema energètic. La inversió es dividiria en quatre anys i en parts gairebé iguals entre l’aportació pública i privada, ha especificat l’entitat en un comunicat.

De les seves propostes el 43% són canvis normatius i reguladors, pels quals remarquen que el més important és la voluntat política. “La voluntat és, a més de barata, la clau”, ha subratllat Raquel Montón, responsables de les campanyes d’Energia Nuclear i Mobilitat de Greenpeace.

Entre les mesures que requereixen inversió Greenpeace remarca la transició energètica . “És la més destacada perquè, juntament amb la digitalització i la desglobalització, és un dels grans factors transformadors amb capacitat de generar canvis estructurals a escala econòmica que a hores d’ara necessitem més que mai”, remarquen a la seva web. L’objectiu de l’entitat és la transformació del sistema energètic perquè sigui intel·ligent, eficient i totalment renovable.

Les majors inversions de les propostes de l’ONG en l’àmbit energètic se centren en el sector de les renovables, les quals recorden que tenen un gran futur amb una gestió adequada. El coprotagonista en les mesures energètiques és l’autoconsum individual i col·lectiu. L’entitat assegura que amb el seu full de ruta arribaria als 5GW per a 2024.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa