MonPlaneta
La Gran Taca Vermella de Júpiter s’ha encongit però no desapareixerà

La Gran Taca Vermella de Júpiter, el tret més característic del planeta més gran del Sistema Solar, no desapareixerà, segons afirmen els científics. La comparació entre les observacions d’aquesta enorme tempesta que es van fer al segle XIX i les de la darrera dècada indiquen que els seus núvols s’estan encongint, però un estudi de la Universitat de Califòrnia-Berkeley, presentat aquest dilluns, afirma que no amainarà, o si més no ho farà properament.

Actualment, la Gran Taca Vermella té una amplada d’uns 16.000 quilòmetres, una mica més que el diàmetre del nostre planeta. A finals del segle XIX, però, quan van començar les observacions, era fins a quatre vegades més gran, cosa que va fer pensar que podia estar desapareixent. Tot i això, els científics afirmen que els canvis es deuen al moviment dels núvols de tempesta del seu interior i que, allà, al mig d’aquest descomunal anticicló, la seva força continua sent enorme.

De fet, s’atribueixen els darrers canvis en el fet que, fa poc, la Gran Taca Vermella va absorbir diverses tempestes petites semblants i, també, a que va rebutjar una topada amb un cicló proper, un fet que es creu força habitual però la coincidència dels quals és molt menys comuna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa