MonPlaneta
El govern espanyol vol vetar durant 20 anys l’extracció de corall vermell a Catalunya
Teresa Ribera
Teresa Ribera | Wikimedia Commons

!--akiadsense-->

La ministra espanyola per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, va informar al ple del Senat d’aquest dimarts que el seu departament està valorant la possibilitat d’establir una moratòria que impedeixi la pesca de corall vermell a les costes catalanes durant 20 anys i, a més, facilitar la lluita contra la pesca furtiva, amb l’objectiu de salvar aquesta espècie greument amenaçada i que, al nostre país, tenia un dels seus grans enemics en el govern de Mariano Rajoy. La ministra va respondre d’aquesta manera a la pregunta feta per la senadora Elisenda Pérez (ERC), que li va demanar quines mesures havia previst el nou executiu espanyol en aquesta matèria i li va demanar que “no fos còmplice” de l’extinció del corall vermell.

Ribera va assegurar a la senadora catalana que no ho seria i va afegir que, en col·laboració amb el ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, s’estan estudiant mesures com ara aplicar les recomanacions dels experts, que inclouen el control de les poblacions, l’establiment d’àrees de protecció integral, la regulació de les activitats relacionades amb el submarinisme i el desenvolupament d’una biblioteca genètica per tal de protegir el corall vermell en el futur i establir protocols que tinguin com a objectiu la restauració de les poblacions més malmeses. A més d’això, també va afegir que, d’acord amb les investigacions més recents de la Fiscalia, facilitaria el desplegament de més mesures de protecció contra la pesca furtiva i revisaria les llicències de pesca otorgades fins ara.

En aquesta mateixa línia, la ministra per a la Transició Ecològica va afegir que l’estat espanyol té planejat unir-se al programa d’investigació del corall vermell establert per la Comissió General de Pesca del Mediterrani i formar part activa del comitè científic assessor que es va crear el passat mes de juny.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: enricsvh a setembre 26, 2018 | 09:06
    enricsvh setembre 26, 2018 | 09:06
    Home , dons jo de passada, investigaria i perseguiria, les llicències que es van donar, durant l'establiment del 155, per part del govern central, que dominava la Generalitat.
  2. Icona del comentari de: Fat Boy a setembre 26, 2018 | 10:47
    Fat Boy setembre 26, 2018 | 10:47
    Doncs tambe podria prohibir l'extraccio d'impostos de Catalunya, principal industria espanyola. Es clar que aixo provocaria l'extincio de la familia dels Xupopters, una familia emparentada amb les sangoneres i les paparres, molt abundant a Espanya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa