MonPlaneta
El Govern destina més de 36MEUR al foment dels sectors agrícola, ramader, forestal i pesquer
Un dels objectius de la partida és promocionar l’activitat agrària | Marta Maseras

El Govern ha aprovat una partida de 36.159.152 euros, amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que servirà per impulsar el sector agrícola, ramader, forestal i pesquer del país. La convocatòria 2019 d’ajuts per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles i ramaders comptarà amb un import total de 22.232.836 euros. Aquests ajuts es dirigeixen a la indústria agroalimentària, amb un pes molt important a Catalunya. El paper d’aquesta indústria és primordial com a generadora d’activitat econòmica i llocs de treball, i per l’assentament en el territori de les explotacions agràries subministradores de matèria primera, tan importants per a la sostenibilitat mediambiental.

Ovelles baixant de les pastures d’alta muntanya | Departament de Territori i Sostenibilitat

D’altra banda, la convocatòria 2019 d’ajuts per fomentar la concentració, la intercooperació i la modernització de les cooperatives i altres entitats associatives agràries, disposaran de 6.800.000 euros. L’objectiu d’aquests ajuts és millorar la competitivitat de les cooperatives i altres entitats associatives agràries mitjançant la concentració i la intercooperació, com a factor d’incentivació, que contribueixi a incrementar la dimensió econòmica i social de les cooperatives agroalimentàries. Tot això, per potenciar les zones rurals i facilitar-ne el desenvolupament, amb l’adopció de mesures de modernització, de gestió empresarial i de comercialització que n’augmentin la competitivitat.

Una altra de les convocatòries que ha aprovat el Govern, permetrà donar suport a la gestió forestal sostenible de boscos públics per un import total de 6.226.315 euros. Aquests ajuts subvencionaran actuacions, per exemple, per millorar infraestructures, prevenir incendis forestals i recuperar zones cremades, fer actuacions silvícoles de millora i transformar i comercialitzar els recursos forestals, entre d’altres.

Fageda al Parc Natural del Montseny | Consorci Forestal de Catalunya

També s’ha donat llum verd a la convocatòria 2019 d’ajuts a la innovació en el sector pesquer i de l’aqüicultura i a la transferència de coneixements i col·laboració entre investigadors i pescadors s’hi destinaran 900.000 euros. Aquests ajuts volen fomentar una pesca i una aqüicultura sostenibles des del punt de vista mediambiental, eficient en l’ús dels recursos, innovadora, competitiva i basada en el coneixement.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa