MonPlaneta
El Govern aprova el projecte de llei d’ordenació del litoral

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dimarts que el Govern ha aprovat l’avantprojecte de la llei d’ordenació del litoral, que ara podrà passar al Parlament. Segons ha explicat el conseller en roda de premsa posterior al Consell Executiu, es tracta d’un “pas endavant en la protecció del Litoral català”, i ha avisat que es tracta d’un “nou instrument per gestionar el Litoral de manera integral”. “El projecte de llei d’ordenació del litoral facilita la planificació racional de les activitats a la franja costanera per fer compatible la preservació del paisatge i dels ecosistemes amb el desenvolupament econòmic”, ha insistit Calvet.

El conseller de Territori ha assenyalat que “es reserva al Govern el paper d’administració de referència però dotant de més competències als ajuntaments, i impulsa la participació de tots els agents en la gestió de la costa”. Alhora, ha destacat que “els 70 municipis costaners de Catalunya compten amb 596 trams de platges, dels quals 336 són urbans (el 56,28%) i 260, naturals (el 43,62%)”.

El conseller de Territori també ha deixat clar que “som un Govern que té en les polítiques ambientals una de les seves màximes prioritats”. A més, durant la roda de premsa, Calvet ha deixat clar que “aquest és un projecte que s’havia impulsat en la passada legislatura i que va quedar aturat per l’aplicació de l’article 155. És un projecte que va impulsar en el seu dia el conseller Josep rull i el president legítim Carles Puigdemont i que ara reprenem”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa