MonPlaneta
El Govern aprova l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025, un gran impuls a la mobilitat sostenible
  • CA
Moure’s en bicicleta per la ciutat és una molt bona opció | Cedida

El Govern ha aprovat, aquest dilluns, l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025. Es tracta d’un full de ruta que, sota el lema “Fes-li lloc a la bici”, recull una vuitantena d’accions per aconseguir que aquest mitjà de transport sigui cada cop més utilitzat i contribueixi a una societat més sostenible i saludable. El document aprovat es basa en les jornades participatives i les sessions de treball que s’han dut a terme en el marc de la Mesa de la Bicicleta des de l’any 2018, juntament amb els agents i les institucions relacionades amb el món de la bici, i en què han participat més de 300 persones.

Així, l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 es basa en tres eixos:

– Promocionar una mobilitat quotidiana en bicicleta, tant en entorns urbans com metropolitans, en complementarietat amb el transport públic per a les distàncies més llargues.

– Impulsar la bicicleta com a element turístic, d’oci i esportiu, de forma segura tenint en compte el seu alt potencial econòmic.

– Millorar la promoció, seguiment i governança de la bicicleta.

– Necessitat de més espais per a la bici.

La voluntat de l’Estratègia és unir forces per facilitar l’ús de la bicicleta a tot el país, assolir un espai públic que permeti la circulació segura i confortable i potenciar i facilitar que la ciutadania es desplaci cada cop més en aquest mitjà. És per això que consisteix en un recull de polítiques a implementar i un compromís del Govern, alhora que un conjunt de línies per promocionar la bici per part d’altres administracions, institucions, empreses i organismes. Té, doncs, la voluntat que s’hi adhereixin per ajudar a aquesta transformació necessària de la mobilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa