El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una imatge d'arxiu
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una imatge d’arxiu | Departament de Territori i Sostenibilitat

!--akiadsense-->

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va exposar aquest dilluns a la comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat “l’agenda modernitzadora amb valors republicans” que el Govern vol desplegar durant la legislatura. Ho farà, ha dit, amb una “estratègia transversal”, integrant la protecció del medi en totes les polítiques que impulsi, “no només per evitar un impacte negatiu de les nostres accions, sinó per millorar la vida dels nostres ciutadans i del conjunt del planeta”. En aquest sentit, va assegurar que les tres secretaries del Departament treballaran conjuntament, per exemple incorporant-se al Grup de Peatges i al Comitè Executiu de l’ATM. Calvet va posar en valor experiències similars de la legislatura passada, quan responsables de la Direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic van treballar amb la secretaria d’Infraestructures i Mobilitat per a dissenyar polítiques de lluita contra el canvi climàtic i millora de la qualitat de l’aire.

Entre les primeres mesures destacades d’aquesta legislatura, en matèria d’aigua, el conseller va ressaltar l’aprovació, que s’ha fet aquest dimarts per part del Consell Executiu, del Decret llei de creació de la nova ATL pública, l’ens d’abastament d’Aigua Ter-Llobregat que gestionarà la producció i subministrament d’aigua potable. Es tracta d’un ens gestor directe que adopta la forma d’entitat de dret públic, controlat per la Generalitat. El conseller va recordar que el Projecte de decret llei s’ha tramitat d’urgència per comptar com més aviat millor amb aquest gestor propi i públic, amb la voluntat que estigui operatiu l’1 de gener de 2019. També va anunciar que el decret “inclou les mesures que anul·len l’increment de la tarifa d’ATLL que es va tramitar per a aquest any” i ha afegit que “des del gener d’aquest 2018 i fins que no s’aprovi la nova tarifa de l’ens públic, l’increment de la tarifa serà zero”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa