MonPlaneta
El Govern aprova un acord de cooperació en sanitat vegetal amb Cuba
  • CA
Reunió del Consell Executiu | Twitter @govern

El Govern va aprovar aquest dimarts la subscripció d’un Memoràndum d’Entesa entre la Direcció de Sanitat Vegetal del Ministeri de l’Agricultura de la República de Cuba i la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en matèria de cooperació en sanitat vegetal. L’any 2006 es ja va signar una declaració d’intencions de col·laboració entre ambdues administracions públiques i va permetre intercanvis molt fructífers en diverses temàtiques relacionades amb la sanitat vegetal, i també intercanviar experiències en control de plagues per mitjans alternatius a l’ús de productes químics.

El Govern ha donat llum verd a aquest memoràndum davant la importància estratègica de la sanitat vegetal, ja que la globalització del comerç mundial està provocant el moviment de plagues, que s’estan convertint en traves a la comercialització. Els objectius d’aquest acord, que té un durada de quatre anys prorrogable, se centren a intercanviar experiències sobre desenvolupament cientificotècnic en sanitat vegetal; així com promoure i facilitar la capacitació teòrica i pràctica dels especialistes. També té per objectiu executar projectes de cooperació i desenvolupament agrícola per protegir els cultius als dos països, i fomentar les activitats docents i científiques relacionades amb la protecció fitosanitària que es desenvolupin a Catalunya i a Cuba.

D’entre les plagues i malalties que el programa tractarà, en destaca el seguiment i control de plagues d’interès quarantenari per a Catalunya, com la Xylella fastidiosa i el Huanglongbing (HLB) dels cítrics, sobre les quals Catalunya manté l’estatus sanitari de lliure i la detecció de les quals produiria greus perjudicis en l’agricultura. Per tal de donar compliment a l’acord, es crearà un comitè de seguiment integrat per quatre representants de cada part, que també seran els encarregats de fer un seguiment periòdic del seu desenvolupament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa