Reunió del Consell Executiu
Reunió del Consell Executiu | Twitter @govern

!--akiadsense-->

El Govern va aprovar aquest dimarts la subscripció d’un Memoràndum d’Entesa entre la Direcció de Sanitat Vegetal del Ministeri de l’Agricultura de la República de Cuba i la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en matèria de cooperació en sanitat vegetal. L’any 2006 es ja va signar una declaració d’intencions de col·laboració entre ambdues administracions públiques i va permetre intercanvis molt fructífers en diverses temàtiques relacionades amb la sanitat vegetal, i també intercanviar experiències en control de plagues per mitjans alternatius a l’ús de productes químics.

El Govern ha donat llum verd a aquest memoràndum davant la importància estratègica de la sanitat vegetal, ja que la globalització del comerç mundial està provocant el moviment de plagues, que s’estan convertint en traves a la comercialització. Els objectius d’aquest acord, que té un durada de quatre anys prorrogable, se centren a intercanviar experiències sobre desenvolupament cientificotècnic en sanitat vegetal; així com promoure i facilitar la capacitació teòrica i pràctica dels especialistes. També té per objectiu executar projectes de cooperació i desenvolupament agrícola per protegir els cultius als dos països, i fomentar les activitats docents i científiques relacionades amb la protecció fitosanitària que es desenvolupin a Catalunya i a Cuba.

D’entre les plagues i malalties que el programa tractarà, en destaca el seguiment i control de plagues d’interès quarantenari per a Catalunya, com la Xylella fastidiosa i el Huanglongbing (HLB) dels cítrics, sobre les quals Catalunya manté l’estatus sanitari de lliure i la detecció de les quals produiria greus perjudicis en l’agricultura. Per tal de donar compliment a l’acord, es crearà un comitè de seguiment integrat per quatre representants de cada part, que també seran els encarregats de fer un seguiment periòdic del seu desenvolupament.

Nou comentari

Comparteix