MonPlaneta
La Generalitat, premiada a Noruega per la seva contractació sostenible
  • CA
Fotografia de família dels premiats | Departament d’Economia i Hisenda

La Generalitat ha rebut el segon premi Procura+ Awards 2019, en la categoria de compra sostenible de l’any, per l’acord marc dels serveis de neteja dels edificis administratius i escolars, adjudicat per la Comissió Central de Subministraments l’any 2018. La cerimònia de lliurament de premis ha tingut lloc a la ciutat noruega d’Stavanger, en el marc de la Nordic Edge Expo, i ha comptat amb l’assistència de la subdirectora general de Compra Centralitzada, Marta Bruguera, que ha estat l’encarregada de recollir el guardó en representació de la Direcció General de Contractació Pública de la Generalitat.

Els punts que el jurat ha valorat de la candidatura presentada per la Direcció General de Contractació Pública del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda són el compliment de criteris d’alt rendiment ambiental de tots els productes de neteja utilitzats pels contractistes, inclosa l’especificació de productes amb etiqueta ecològica de la UE; la divisió en lots de l’acord marc com a mesura de suport a les PIME; la reserva d’un lot a centres especials de treball i a empreses d’inserció; el marcat caràcter social i ambiental de l’acord marc: i l’aprovació i execució d’un programa anual d’auditories de compliment per verificar el compliment de les clàusules contractuals de caràcter social i ambiental.

El jurat d’aquest any ha estat format per representants d’alt nivell amb una àmplia experiència en contractació i polítiques públiques: Katrin Stjernfeldt Jammeh, alcaldessa de Malmö i presidenta de la xarxa Procura +; Paulo Magina, cap de la unitat de contractació pública de l’OCDE; Marzena Rogalska, directora de la DG Grow; i Mark Hidson, director global Centre de contractació sostenible de l’ICLEI. Procura+ és una xarxa d’autoritats públiques que intercanvien coneixements i experiència per impulsar les compres sostenibles i la innovació entre les administracions europees. Una de les activitats que duen a terme són els Premis Procura+ anuals, uns guardons que reconeixen les contractacions públiques sostenibles i innovadores que ja estiguin en funcionament i hagin estat casos d’èxit. Aquests processos de contractació han d’haver produït millores significatives en l’adquisició de béns públics, serveis, processos i infraestructures.

Els premis Procura+ s’atorguen en quatre categories: Contractació sostenible de l’any, Contractació per a la innovació de l’any, Contractació destacada en TIC i Iniciativa de contractació de l’any. El primer premi se l’ha endut la ciutat de Gant (Bèlgica), pel projecte en col·laboració amb proveïdors per a l’adquisició de roba de treball justa i èticament produïda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa