La Generalitat envia a Israel deu voltors recuperats a Lleida

Ja s’han enviat 94 exemplars, en el marc de l’acord de col·laboració amb l’Autoritat Israeliana de Parcs i Natura

El Centre de Fauna de Vallcalent envia deu exemplars de voltors recuperats cap a Israel

El Centre de Fauna de Vallcalent envia deu exemplars de voltors recuperats cap a Israel | Conselleria de Territori i Sostenibilitat

El Centre de Fauna de Vallcalent (Segrià) ha enviat avui deu exemplars de voltors (Gyps fulvus) recuperats cap a Israel, amb l’objectiu de ser alliberats al Pròxim Orient. Es tracta d’exemplars joves que arriben sovint dèbils al centre després d’haver tocat terra durant els primers vols de dispersió i no ser capaços de reprendre novament el vol. L’actuació s’ha dut a terme dins del programa de reintroducció de l’espècie en aquesta àrea, i en el marc de l’acord entre la Generalitat i l’Autoritat Israeliana de Parcs i Natura (INPA) amb aquest objectiu, vigent des del 2015.

La població de voltors al Pròxim Orient s’ha reduït considerablement en les darreres dècades. El programa respon, així, a la voluntat d’evitar la seva extinció en aquesta àrea, amb el trasllat d’exemplars d’altres punts d’Europa. A més d’augmentar les poblacions del sud-est europeu, es vol enriquir la variabilitat genètica. En el cas de Catalunya, amb aquest ja s’han fet 8 enviaments, amb un total de 94 voltors cedits a Israel.

Els voltors que s'han enviat a Israel

Els voltors que s’han enviat a Israel | Conselleria de Territori i Sostenibilitat

Trasllat en avió

Prèviament al seu trasllat, el personal tècnic comprova l’estat de salut dels exemplars i col·loca un xip identificador en cada un d’ells. Després s’introdueixen en gàbies especials per a facilitar el seu trasllat en cotxe fins a l’aeroport de Barcelona. Un cop a Israel, els animals es col·loquen en recintes especials per afavorir la seva aclimatació, abans de ser alliberats a la natura.

Comentaris

  Fat Boy 22 de Novembre de 2018 13:59
  En canvi el voltor Ros el van enviar a Andorra.
  Voltor 22 de Novembre de 2018 18:27
  Algun era pallares?
  bestiario 22 de Novembre de 2018 20:14
  en castilla y león siguen la máxima " antes muerta que de otro", los buitres se están muriendo de hambre, debido a la legislación europea ( retirada de animales muertos ). llegando estos animales en su desesperación a atacar a animales vivos.

Nou comentari