La Generalitat donarà 20 milions d’euros en ajuts per a vies ciclistes

El programa finançarà el 50% del cost de les actuacions, la inversió total podrà pujar a gairebé 50 milions. El conseller de Territori i Sostenibilitat ho va anunciar durant la reunió de la Mesa de la Bicicleta.

El conseller Calvet i la resta d'autoritats durant la Mesa de la Bicicleta

El conseller Calvet i la resta d’autoritats durant la Mesa de la Bicicleta | Departament de Territori i Sostenibilitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va anunciar aquest dilluns que el Departament reactivarà la primera convocatòria d’ajuts a ens locals per a l’execució de vies ciclistes interurbanes i urbanes, “que va quedar aturada per l’aplicació de l’article 155”. Aquest programa “tindrà una dotació econòmica inicial de 20 MEUR per a cobrir el 50% del cost de les actuacions, de manera que podrà generar una inversió total de 48 MEUR, amb IVA”. Damià Calvet ha remarcat que aquestes subvencions prioritzaran “aquelles actuacions que aportin un transvasament de mobilitat a la bicicleta, que aportin valor afegit al territori i que promoguin la intermodalitat”. El conseller ha emmarcat aquesta línia d’ajuts en les estratègies a seguir per part del Departament “per lluitar contra el canvi climàtic i afavorir la qualitat de l’aire”. El conseller Calvet ja ha signat les bases reguladores d’aquests ajuts, que es publicaran al Diari Oficial de la Generalitat aquest dimarts. Es preveu que la convocatòria d’aquesta línia de subvencions, que té com a objectiu promoure la mobilitat en bicicleta, s’obri en les properes setmanes. Estaran adreçades a ajuntaments, consells comarcals i diputacions per actuacions en vies ciclistes interurbanes i urbanes que s’executin entre 2018 i 2020.

Comentaris

    Ganxet 12 de Juny de 2018 13:48
    Està molt bé. Un cop fetes només farà falta que les utilitzin. Hi ha molt ciclista que prefereix circular per la carretera obviant els carrils-bici.

Nou comentari