MonPlaneta
La Generalitat dóna a la lluita contra la pobresa energètica els 40.000€ estalviats amb la Marató d’Estalvi Energètic
El director de l'ICAEN, Manel Torrent, lliura al xec a Alfons Rosell, director de serveis de l'INCASÒL
El director de l’ICAEN, Manel Torrent, lliura al xec a Alfons Rosell, director de serveis de l’INCASÒL, en presència d’Eloi Burriel, promotor de la Marató de l’Estalvi Energètic | Generalitat de Catalunya

!--akiadsense-->

La Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut Català d’Energia, que ha promogut la iniciativa en la institució, ha lliurat avui a l’INCASÒL un xec de 39.152 euros, procedents dels estalvis aconseguits durant la seva participació en la IV Marató de l’Estalvi Energètic, per tal que els destini a la lluita contra la pobresa energètica. En concret, aquests diners es destinaran a edificis d’habitatges de titularitat pública en què es faran intervencions (canvi d’enllumenat, programadors,…) que facilitin l’estalvi energètic i la reducció final de factura, i també s’estudiarà la implementació de sistemes de producció energètica solar (tèrmica o elèctrica) que siguin eficients i es puguin incorporar als habitatges de famílies que pateixin pobresa energètica.

La Marató de l’Estalvi Energètic és una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum de l’energia en ens i administracions públiques que destina l’estalvi econòmic aconseguit a accions contra la pobresa energètica, i que s’ha celebrat durant tot el mes de febrer. La Generalitat ha participat en la iniciativa amb 16 edificis corresponents a 9 departaments, que incloïen des de seus i oficines fins al Museu Nacional d’Art de Catalunya o el CAP La Marina (Barcelona). En aquests equipaments s’ha aconseguit reduir un 14% el consum d’electricitat, un 46% el consum de gas i un 14% el consum de gas mitjançant fonamentalment la sensibilització i el foment de les bones pràctiques per part dels usuaris, és a dir, de les persones que hi treballen. A més de la Generalitat, en la IV Marató de l’Estalvi Energètic també hi ha pres part, la Diputació de Barcelona i 10 ajuntaments, i en total hi ha participat 126 edificis públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa