MonPlaneta
La Generalitat declara un episodi d’alta contaminació per partícules a tot el país
  • CA

El departament de Territori i Sostenibilitat ha declarat aquest dissabte un episodi d’alta contaminació per partícules PM10 a tot Catalunya. L’episodi s’ha declarat després de detectar uns alts nivells d’aquestes partícules registrats per diferents estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica i davant la previsió que la intrusió de pols sahariana que els està provocant persisteixi en els propers dies. Des de Territori es recomana moderar l’activitat física a l’aire lliure, sobretot la de persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars, i desplaçar-se a peu o amb bicicleta o fent ús del transport públic. És a dir, reduir els desplaçaments amb vehicle privat.

L’episodi d’alta contaminació suposa gestionar la velocitat a les vies ràpides, a través del Servei Català de Trànsit, informar la població perquè utilitzi els transports públics si s’ha de desplaçar, emetre consells generals a través del CECAT i de l’ATM, a més d’instar les activitats cimenteres a reduir les emissions i els municipis a restringir les actuacions que generen partícules, com determinades obres. En concret, es recomana a la ciutadania realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta o utilitzar el transport públic en la mesura del possible. En cas d’haver d’agafar el cotxe s’aconsella realitzar una conducció eficient i suau. També s’aconsella regular la climatització de les llars i limitar la crema de rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.

De forma paral·lela, el Departament insta els municipis a informar sobre la situació amb accions com ara introduir missatges informatius en pantalles o també incrementar el reg de carrers, així com suspendre qualsevol activitat potencialment generadora de pols així com prohibir l’ús de bufadors, radials sense aspiració focalitzada o humidificació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa