MonPlaneta
La Generalitat consegueix estalviar 43.000€ durant la Marató d’Estalvi Energètic
Palau de la Generalitat | QUICO SALLÉS

!--akiadsense-->

El canvi d’hàbits i l’adopció de bones pràctiques en l’ús de l’energia han permès als treballadors de 31 edificis de la Generalitat de Catalunya generar un estalvi de 43.345 euros i reduir les emissions de CO2 en 167 tones durant la seva participació en la Marató de l’Estalvi Energètic. El director de l’Institut Català d’Energia, Manel Torrent, ha agraït avui, coincidint amb el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, l’esforç i la solidaritat de tots els empleats públics que han participat en la iniciativa, i els ha encoratjat a mantenir aquesta actitud exemplaritzant. Els diners estalviats es destinaran a accions d’estalvi i eficiència energètica i contra la pobresa energètica.

En la segona participació de la Generalitat en aquesta iniciativa, que ha arribat a la 5a edició, s’ha aconseguit disminuir el consum d’electricitat un 12,5%, el de gas un 40,7% i el d’aigua un 14% en els edificis participants en relació al febrer de l’any anterior, i s’ha superat els objectius previstos, fixats en el 10%. Enguany s’ha passat dels 16 als 31 edificis participants corresponents a 11 departaments, fet que ha permès estendre bones pràctiques –com són la disminució d’hores de climatització, el tancament de lluminàries o la reducció de l’ús de l’ascensor- a molts més treballadors, i també s’ha pogut constatar la seva consolidació en aquells edificis que ja hi havia participat l’any anterior. De fet, la intenció és que aquestes mesures se segueixin aplicant la resta de l’any.

La Marató de l’Estalvi Energètic és una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum de l’energia en ens i administracions públiques, i que consisteix en aplicar, durant el mes de febrer, mesures d’estalvi i bones pràctiques d’ús d’energia en els edificis participants. En total, enguany hi han participat 140 equipaments de diferents administracions, que impliquen 3.000 treballadors, 13.000 alumnes i 200.000 usuaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa