MonPlaneta
La Generalitat commemora el Dia Europeu dels Parcs amb desenes d’activitats en línia
  • CA
PN Cadí-Moixeró
Parc Natural del Cadí-Moixeró | Departament de Territori i Sostenibilitat

La Generalitat celebra que el 24 de maig és el Dia Europeu dels Parcs amb un conjunt d’accions en i taller en línia organitzats per parcs i espais naturals, moltes aquest cap de setmana. ‘La natura, bona per a la teva salut’ és el lema d’enguany i es marca com a objectiu incidir en els beneficis de conservar el patrimoni natural per al benestar personal. Entre les activitats que s’organitzen hi ha els tallers online del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici sobre micromamífers o papiroflèxia de papallones o les converses en directe per Instagram amb experts i investigadors. Al seu torn el Parc Natural de l’Alt Pirineu posa a disposició deu itineraris virtuals panoràmics, per visitar el parc des de casa.

El Parc Natural del Cadí-Moixeró munta un concurs a les xarxes socials de fotografies que mostrin els beneficis que proporcionen els parcs per a la salut. A banda, també hi ha un concurs de dibuix pensat per als més petits. Altres iniciatives són la del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que permet des de visitar una exposició virtual sobre la brossa marina fins a participar en un webinar sobre espècies invasores. Un altre exemple és el del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que també aposta per una exposició virtual, en aquest cas ‘Bells boscos vells, de Pep Sau’.

Catalunya compta amb un parc nacional, 15 parcs naturals i altres Espais Naturals de Protecció Especial entre els quals cal destacar la reserva Natural de Mas de Melons i secans de Lleida i diversos paratges naturals d’interès nacional (PNIN). Impulsat per la Federació EUROPARC, que agrupa 38 països europeus, el Dia Europeu dels Parcs se celebra arreu del continent des del 1999, per reconèixer els parcs naturals declarats a Europa. El primer va ser el 1909, a Suècia, i a Catalunya, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’any 1955.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa