MonPlaneta
La Generalitat assumeix la gestió de l’estació d’esquí de Boí Taüll
L'estació d'esquí de Boí Taüll

!--akiadsense-->

El Govern ha autoritzat aquest dimarts a les empreses públiques Actius de Muntanya, S.A. i Avançsa (Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya) a realitzar les actuacions necessàries per tal d’assegurar l’obertura i el funcionament de l’Estació d’Esquí de Boí Taüll, assumint-ne temporalment la gestió directa del complex, atesa la renúncia unilateral del contracte d’arrendament atorgada per Promocions Turístiques de la Vall, S.A.

També s’ha encarregat a les dues empreses públiques elaborar, en un termini no superior a 3 mesos, un informe en el qual s’analitzin les diferents alternatives de gestió del complex així com els seus avantatges i inconvenients. En l’esmentat informe també s’inclouran els requisits que s’hauran de complir per a la licitació, adjudicació i contractació pública en compliment d’allò que preveu la Llei.

L’acord aprovat avui també recull facultar els representants d’Actius de Muntanya i Avançsa per tal que procedeixin a executar els mandats acordats i, en especial, a preparar la documentació i dades adients per a la licitació pública de la gestió de l’estació d’Esports d’Hivern i Esquí per a la temporada 2019-2020.

Cas excepcional per l’imminent inici de la temporada d’hivern 2018-2019

El Govern ha pres aquesta decisió excepcional i d’urgència degut a l’imminent inici de la temporada d’hivern 2018-2019 de l’Estació d’Esquí, que constitueix un element clau en l’activitat econòmica i de generació de llocs de treball directes i indirectes a la Vall de Boí i a la Comarca de l’Alta Ribagorça. En concret, depenen de l’estació d’esquí uns 140 llocs de treball directes i més de 300 d’indirectes. Un anunci que arriba just després que aquesta estació d’aquí hagi estat considerada la millor de l’estat.

La societat Actius de Muntanya és la propietària de l’Estació d’Esquí de Muntanya situada a la Vall de Boí que va ser adquirida en execució de l’Acord de Govern aprovat el 23 de desembre de 2014. Els actius de l’Estació d’Esquí es van arrendar a la societat Promocions Turístiques de la Vall, S.A. fins al 30 d’abril de 2019. Però el passat 8 de novembre de 2018 Promocions Turístiques de la Vall va renunciar unilateralment al contracte d’arrendament del qual era titular i, per tant, a la prestació del servei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa