MonPlaneta
Unes galetes de xocolata, el primer menjar cuinat a l’espai
  • CA

Un experiment que no s’havia fet mai fins ara ha resultat en l’elaboració del primer menjar cuinat a l’espai, unes galetes de xocolata que han estat preparades i enfornades en gravetat zero a l’Estació Espacial Internacional. El passat 7 de gener tres d’aquestes galetes, envasades en bosses individuals, van tornar a la Terra per ser analitzades, ja que l’objectiu d’aquest experiment era explorar les possibilitats de cuinar en cas de viatges de llarga durada com, per exemple, el que hauria de dur astronautes a Mart durant les properes dècades. Així, les galetes, cuinades pels astronautes Luca Parmitano i Christina Koch, seran examinades per veure si són bones per a menjar.

Durant diversos dies, es van cuinar cinc galetes per veure quina era la temperatura i el temps de cocció ideals. Si a la Terra calen uns vint minuts a 150ºC, a l’espai es triga molt més. La primera galeta, que va estar vint-i-cinc minuts al forn, va quedar crua, però la segona, que se’n va estar setanta-cinc, va omplir l’estació d’olor de galeta. Les últimes galetes, una cuinada durant 120 minuts i que es va deixar refredar durant vint-i-cinc, i l’altra al forn durant 130 minuts i deixant-la refredar durant 10, van ser considerades les més bones.

Per poder fer aquest experiment, es va enviar un forn especial a l’ISS, preparat per treballar en condicions de gravetat zero o quasi zero, i si les galetes resulten aptes per al consum humà podrien ser el primer pas d’una nova era en l’alimentació dels astronautes i que podria facilitar els viatges a indrets llunyans de l’espai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa