MonPlaneta
La Fundació Agbar i la CONFAVC bequen 12 joves perquè facin estudis universitaris a Barcelona
Els estudiants que han rebut les beques Joves Talents amb els representants de la Fundació Agbar i CONFAVC | Fundació Agbar

La Fundació Agbar i la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya han presentat aquest dijous a la tarda, al Reial Cercle Artístic de Barcelona, el seu programa Joves Talents per al curs 2018-2019, que volen ajudar aquells estudiants preparats però amb recursos econòmics reduïts perquè puguin estudiar a la universitat en àmbits relacionats amb el medi ambient i l’aigua. És per això que l’import total de les beques, que és de 42.000€, es dedica a estudis en transformació digital, innovació, sostenibilitat i desenvolupament social.

El talent, l’esforç i el retorn són els tres elements fonamentals d’aquestes beques, valors que els responsables de les beques volen que els beneficiaris transmetin als altres, així com la voluntat de superar les dificultats amb esforç. Aquestes idees, que han explicat els qui han rebut beques anys anteriors, han estat explicats als cinc nous becats, que se sumen als dos de l’any passat, tots ells joves del Baix Llobregat que conformen la primera promoció d’aquests de joves a qui s’ha donat l’oportunitat de fer créixer les seves habilitats i el seu coneixement.

Assistents a l’entrega de les beques Joves Talents | Fundació Agbar

Oumaima Sedikk, una de les noves becades i que ha fet de portaveu dels seus companys, ha explicat entre nerviosa i emocionada quines eren les seves motivacions per estudiar les carreres que ara comencen i quin retorn volen donar a la societat, com a deure que tothom hauria de tenir envers la comunitat, després d’haver rebut l’ajuda de la Fundació Agbar i la CONFAVC, que els han donat l’oportunitat d’estudiar el que volen i perseguir els seus somnis.

L’igualtat d’oportunitat és l’únic, segons els responsables de les beques, que pot construir un món millor i potenciar el talent independentment dels recursos econòmics de què parteixi cadascú, un factor que sovint interromp les carreres de molts joves prometedors. L’esforç, però, també és molt important, i en cal molt per potenciar el talent i convertir-se en persones que, a la seva manera, canviïn el món que els envolta i les vides de moltes persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa