MonPlaneta
Els 30.000 desplaçats de Fukushima podrien recuperar els seus drets 7 anys després
Fukushima

!--akiadsense-->

Greenpeace es mostra satisfet però amb recança de la decició del govern japonès d’acceptar les recomanacions de l’ONU pel que fa als prop de 30.000 damnificats de Fukushima, l’accident nuclear que es va produir dia 11 de març de fa set anys.

Per primera vegada el govern nipó inclou per primera vegada el reconeixement a ser emparats pel principi de Persones internes desplaçades de les Nacional Unides.

Per l’organització ecologista, si s¡impelemta aquesta mesura haurà de restaurar tots els drets dels evacuats, fins i tot el suport complert pel seu reallotjament.

Per la responsable de la campanya nuclear de Greenpeace, Raquel Montón, “aquest és només un primer pas, però molt important, ja que significa que el govern japonès haurà de parar les polítiques que violen els drets dels evaquats, especialment de les dones i els infants”.

En aquest aniversari Greenpeace recorda que els nivells de radiació a algunes àrees de Fukushima són similiars als d’una instal·lació en actiu. De fet les anàlisis de partícules expulsades durant la fusió del reactor han trobat restes d’urani, cesi i tecneci, que podrien allargar l’impacte ambiental milions d’anys més del que es pensava

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa