MonPlaneta
Una fuita de gas natural als Estats Units va emetre més metà que molts països en un any

Una gran fuita de gas natural a l’estat nord-americà d’Ohio va alliberar més metà a l’atmosfera del que emeten països desenvolupats en tot un any. L’accident, que va tenir lloc el febrer de 2018 a causa d’un incendi a un pou del comtat de Belmont, va fer que les autoritats evacuessin totes les persones que eren en un radi d’una milla (1,6km), però no va rebre gaire atenció mediàtica i la seva gravetat es va subestimar.

Segons un equip de científics nord-americans i neerlandesos, però, que van fer servir imatges per satèl·lit per calcular les emissions totals, la fuita va alliberar 60 quilotones d’aquest gas d’efecte hivernacle tan potent en només vint dies, una quantitat superior a la que emeten Espanya, França o Noruega en tot un any. Els resultats de la seva investigació s’han publicat a la revista ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’.

El metà, el principal component del gas natural, és un gas d’efecte hivernacle 20 cops més potent que el diòxid de carboni, tot i que a diferència d’aquest només es manté a l’atmosfera durant deu anys. Així, actualment un 25% de l’escalfament global és causat per aquest gas. La companyia propietària del pou, Exxon, va emetre un comunicat lamentant l’accident i explicant que introduïria mesures de seguretat per evitar que tornés a passar res semblant. Des d’un punt de vista científic, l’estudi és important perquè demostra que les mesures per satèl·lit permeten obtenir informació molt important, com controlar les emissions de metà i la seva evolució i controlar efectivament si s’estan reduint.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa