MonPlaneta
França posa la política paisatgística de la Generalitat com a model a seguir
La serra del Cadí des de La Seu d’Urgell | Gustavo86 (CC)

El Consell General de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible francès ha elaborat un informe a petició del govern del país on, segons informa la Generalitat en un comunicat d’aquest dilluns, tant les polítiques catalanes de paisatge com la creació de l’Observatori del Paisatge de Catalunya són presentades com a models a seguir. De cara a impulsar polítiques per millorar els seus paisatges, molts dels quals es troben en risc, les autoritats franceses van demanar al Consell General l’informe que han titulat ‘Intervencions paisatgístiques a Europa. Elements de comparació per a les polítiques públiques franceses’ i on analitzen les actuacions en aquesta matèria de vuit regions europees de cara a aplicar alguns dels seus elements al país gal. Les regions triades són Irlanda, el Regne Unit, els Països Baixos, Bèlgica, Alemanya, Suïssa, Itàlia i Catalunya.

L’informe cita el projecte ‘Ciutat, territori, paisatge’, dirigit als escolars per conscienciar-los de la importància dels paisatges que tenen a prop, i també les publicacions i jornades sobre assumptes com el paisatge i la salut que ha impulsat la Generalitat durant els darrers anys. Una altra de les iniciatives citades per l’informe del Consell General també hi ha els set catàlegs de paisatge elaborats per l’Observatori del Paisatge de Catalunya i que han servit per conèixer la tipologia i l’estat de conservació de 134 paisatges de Catalunya, identificar els seus valors i proposar objectius de qualitat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: República a març 12, 2018 | 12:40
  República març 12, 2018 | 12:40
  Molt bé, les polítiques catalanes de paisatge i l'Observatori del Paisatge de Catalunya són presentades com a models a seguir. Ara, solament cal que els especuladors i els traficants d'habitatges i "Barcelona worlds", les respectin i no facin com fins ara que, amb l'excusa de ser normatives "regionals" o"autonòmiques" s'ho passin per allà on no sona. Per això és tant important la independència i la república, perquè les idees, les propostes, nostrades es respectin.
 2. Icona del comentari de: Kadra a març 12, 2018 | 13:31
  Kadra març 12, 2018 | 13:31
  Enllaç al document aquí: http://www.cgedd.developpement-durable.gouv.fr/IMG/pdf/010731-01_rapport_cle22f995.pdf
 3. Icona del comentari de: eduard a març 12, 2018 | 14:03
  eduard març 12, 2018 | 14:03
  No m'ho crec. Els merdosos jacobins, posant com a exemple una acció d'un govern regional. Es deuen haver enganyat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa