Neu a Olot | Gizmo (Twitter)

L’onada de fred que ha envaït Catalunya durant les darreres hores ha deixat moltes imatges de postal. Tot i els efectes que ha tingut la neu a les carreteres i vies fèrries del país i els problemes que ha causat a alguns ciutadans, n’hi ha hagut molts altres que han preferit fer fotografies per tenir un record d’una situació tan poc corrent. Molts d’ells, a més, les han compartit a les xarxes socials, donant una visió panoràmica de què estava passant a gran part del país en temps real.

El primer lloc on va arribar la neu va ser, com és habitual, a les comarques del Pirineu i el Prepirineu, amb gruixos molt significatius.

Poc després, la neu va arribar a Osona, on ha deixat algunes de les imatges més espectaculars de la nevada i on els gruixos de neu, en algunes zones, han estat d’entre 15 i 20cm. Els habitants de la comarca, menys acostumats a aquestes quantitats de neu que els de les àrees de més al nord, han compartit la seva experiència en abundor.

Encara més al sud, al Vallès Oriental, la neu també ha fet acte de presència, amb sort desigual segons el lloc però que, en qualsevol cas, ha estat força ben rebuda per aquells a qui no ha impedit fer vida normal.

A hores d’ara, sembla que les nevades s’han aturat a molts llocs del país. Es preveu, però, que entre aquest dimarts a la tarda i el matí de dimecres les precipitacions tornin amb intensitat i les temperatures baixin encara més, de manera que el temporal de fred i neu encara no es pot donar per acabat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa