Formació de neteja d’hidrocarburs a la platja a Torredembarra

Protecció Civil i l'ajuntament de de la localitat fan un exercici de neteja manual, garbellament de la sorra, neteja de les roques, descontaminació de persones i aus marines col·locació d’una barrera física.

Neteja de la platja a Torredembarra

Neteja de la platja a Torredembarra | Protecció Civil

Aquest dijous al mati matí es va dur a terme a la platja de Torredembarra un exercici formatiu de preparació per a la neteja del litoral contaminat per hidrocarburs, continuant la feina que es va iniciar amb el projecte europeu Preparedness for Oil-polluted Shoreline cleanup and Oiled Wildlife interventions (POSOW). L’exercici, organitzat per la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat i per l’Ajuntament de Torredembarra, també va servir per realitzar la pràctica anual del Pla d’Actuació Municipal del Pla CAMCAT de Contaminació Accidental d’Aigües Marines de Catalunya.

El projecte POSOW va iniciar aquest tipus de formació que es continua fent al litoral català. El curs té per objectiu la formació de tot el personal que podria intervenir en una emergència d’aquest tipus. Pretén fer-ho de manera que les persones formades puguin ser, al seu torn, formadores de les persones voluntàries que, en cas d’un vessament important d’hidrocarburs, podrien ajudar a realitzar les tasques de neteja a peu de platja. La realització de les pràctiques va consistir en uns exercicis repartits en 4 àrees de treball relatives a: avaluació de la costa contaminada, aplicació de les tècniques de neteja, descontaminació personal i suport en les tasques de lluita contra la contaminació al mar.

Nou comentari