MonPlaneta
Forestal Catalana conservarà la genètica de material forestal de reproducció
La finca del pantà de la Foixarda | Ajuntament de Barcelona

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts que Forestal Catalana dugui a terme la gestió del Projecte de conservació genètica de material forestal de reproducció per al període 2020-2023, amb un import total d’1.168.731,83 euros. L’acord de l’Executiu català recull que el projecte potenciarà aquelles accions en matèria de conservació genètica a través de la investigació i obtenció de material forestal de reproducció propi del territori català, amb la finalitat de garantir i millorar els recursos forestals del país i poder oferir nous productes al sector.

El projecte se centra en un total de 44 espècies representatives dels diferents hàbitats presents al territori català que posseeixen un determinat interès econòmic, ja sigui per la fusta, el fruit o la llavor que produeixen; així com un interès ecològic, perquè són espècies clau en la recuperació i restauració d’hàbitats prioritaris. Des de Govern han assegurat que la conservació d’aquests recursos -ja sigui en el seu estat natural o en parcel·les en els diferents vivers que Forestal Catalana S.A. té distribuïts pel territori- “serà un reservori genètic important per fer front a la pèrdua de diversitat que pot comportar els efectes del canvi climàtic”.

El projecte, promogut per la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, es troba en consonància amb l’Estratègia catalana per a la conservació i l’ús sostenible de la biodiversitat biològica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa