MonPlaneta
Les foques grises aplaudeixen per comunicar-se quan són sota l’aigua

Si fins ara se sabia que els mamífers marins, com ara les balenes, els dofins i les foques, fan servir crits, xiulets i cants per comunicar-se entre ells, un nou descobriment obre el ventall de formes de “parla” d’aquests animals. En un article a la revista ‘Marine Mammal Science’, el doctor David Hocking i el seu equip de la Universitat Monash, a Austràlia, expliquen com les foques grises fan servir les seves aletes per aplaudir i enviar missatges durant la temporada d’aparellament, com a manera de mostrar la seva força i també d’atraure possibles parelles.

Els aplaudiments de les foques són ben coneguts, és clar, però les que viuen a zoològics i aquaris han estat entrenades per fer-ho com a manera d’entretenir els espectadors. Les observacions dels científics de Monash, en canvi, mostren com ho fan animals salvatges i amb una intenció molt diferent. Els aplaudiments que van en aquests casos, tot i ser sota l’aigua, són extraordinàriament forts i arriben a emetre un so fàcilment audible sota l’aigua i que es descriu com a semblant al d’una escopeta. Segons el context, aquestes demostracions de força poden servir per espaordir mascles rivals o per convèncer les femelles de la idoneïtat dels seus gens.

Aquest descobriment també serveix per emfatitzar el perill que suposa la contaminació acústica causada pels humans en els hàbitats marins, ja que pot interferir en el ritual reproductiu de les foques i, per tant, posar en perill la seva supervivència. Ara que es coneix aquest comportament, les raons per eliminar qualsevol tipus de contaminació dels mars del nostre planeta són encara una mica més sòlides i posar-hi remei, encara més urgent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa