MonPlaneta
La fira “Activa’t per al medi ambient” torna a Terrassa aquest diumenge
  • CA
Fira Agroecològica a Terrassa | Ramon

L’ADENC organitza novament la Fira Activa’t per al medi ambient a Terrassa, tot aprofitant la Festa del Medi Ambient que organitza l’Ajuntament de la ciutat aquest diumenge 9 de juny. Enguany, comptarà amb una activitat de ciència ciutadana per a descobrir la biodiversitat present al parc de Vallparadís. A partir de les 11 del matí al Torrent de les Bruixes, al parc de Vallparadís de Terrassa, s’hi podrà trobar una mostra d’empreses i col·lectius que ofereixen productes, serveis i/o propostes per a millorar el medi ambient des de diferents vessants.

Concretament hi trobareu els productes alimentaris ecològics i de proximitat de les cooperatives L’Egarenga i Vímet i de IU-BAG; les llavors ecològiques de Madre Tierra semillas biológicas; les propostes de mobilitat sostenible que fa la cooperativa Som Mobilitat a través del seu Grup Local de Terrassa; la proposta d’incorporar l’energia fotovoltaica a les nostres llars que fa Domotic Confort Fotovoltaica i les propostes de l’entitat ecologista ADENC que enguany es centren en la custòdia Parc Grípia Ribatallada i el foment de la biodiversitat de l’entorn urbà. L’ADENC dinamitzarà també un taller de Ciència Ciutadana per a conèixer la biodiversitat urbana del Parc de Vallparadís. Les persones interessades poden inscriure’s al següent enllaç per rebre més informació sobre el taller.

Així, la fira “Activa’t per al medi ambient” és una bona ocasió per a conèixer eines que tenim a l’abast que ens permeten convertir-nos en agents actius per a fer del nostre entorn un espai més sostenible. Prioritzar l’ús del transport públic o la mobilitat amb bici, consumir productes alimentaris de proximitat i ecològics, comprar sense embolcalls superflus, fer un ús intensament eficient de l’aigua, estendre la roba en lloc d’utilitzar l’assecadora, millorar l’aïllament tèrmic dels nostres habitatges, instal·lar sistemes passius de climatització (tendals o persianes motoritzades), enjardinar amb espècies autòctones i mantenir-ho sense productes tòxics, dotar el nostre habitatge de sistema de captació solar, equipar les nostres luminàries amb sistemes de baix consum, contractar energia elèctrica provinent de recursos renovables, vendre o comprar coses de segona ma… Tots podem contribuir en aquesta lluita activa amb petites accions individuals.

La fira s’organitza en el marc de la Festa del Medi Ambient que organitza l’Ajuntament de Terrassa al Parc de Vallparadís. L’horari d’aquesta fira serà d’onze del matí a dues de la tarda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa