MonPlaneta
Finalitzen 50 actuacions a les lleres del Llobregat afectades pels aiguats de tardor
El torrent de l'Aiguadora, al seu pas per Cardona, després dels treballs
El torrent de l’Aiguadora, al seu pas per Cardona, després dels treballs | Agència Catalana de l’Aigua

!--akiadsense-->

L’Agència Catalana de l’Aigua ha dut a terme 48 actuacions en diversos trams fluvials de la conca del riu Llobregat afectats per les llevantades registrades en els mesos d’octubre i novembre de l’any passat. El treballs s’han desenvolupat en cinc comarques: el Bages, el Vallès Occidental, el Solsonès, el Berguedà i el Baix Llobregat. Inicialment s’hi han destinat més de 362.000 euros, tot i que la xifra es podria incrementar a mesura que es realitzin més treballs i es puguin detectar noves necessitats. Pel que fa als municipis beneficiats, s’han desenvolupat les següents actuacions:

A la comarca del Bages s’han realitzat sis actuacions a Monistrol de Montserrat; dues, a Manresa; tres, a Sant Joan de Vilatorrada; una, a Callús; una, a Navàs; tres, al Pont de Vilomara; dues, a Sallent; dues, a Balsareny; i una a Cardona; totes elles relatives als aiguats del mes d’octubre. Al Vallès Occidental s’han fet dues actuacions a Terrassa relacionades amb la llevantada del mes d’octubre, mentre que se n’han executat vuit a la mateixa comarca (quatre a Rubí, dues a Terrassa, una a Sant Cugat del Vallès i una a Matadepera) arran de les intenses pluges de principis del mes de novembre. Quatre de les actuacions s’han dut a terme a Montmajor (Berguedà). Al Solsonès també se n’han fet quatre (dues a Navès, una a Olius, i una altra a la Coma i la Pedra) i al Baix Llobregat dues a Sant Andreu de la Barca. Totes aquestes actuacions s’han fet arran de l’episodi de l’octubre.

Actualment queden una quarantena d’actuacions (prop del 50% del total de treballs previstos) pendents dels dos episodis de llevantada, que es preveu que estiguin enllestides durant la primavera d’enguany. D’aquesta manera es podrà garantir que en l’estació amb una major previsió de pluges els cursos fluvials permetin la lliure circulació de l’aigua i es minimitzi així el risc de desbordaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa