MonPlaneta
Ferrocarrils de la Generalitat i el RACC facilitaran el transport en bici amb punts d’autoreparació
El punt de bici de l'estació de Plaça Catalunya de Ferrocarrisl de la Generalitat
El punt de bici de l’estació de Plaça Catalunya de Ferrocarrils de la Generalitat

!--akiadsense-->

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, i el president del RACC, Josep Mateu, han inaugurat aquest dimarts el primer Punt Bici situat en una estació d’FGC, a l’estació de Pl. Catalunya. El conveni de col·laboració neix amb l’objectiu de promoure la intermodalitat tren-bicicleta entre els usuaris d’FGC amb la instal·lació de cinc punts d’autoreparació de bicicletes a les estacions.

D’aquesta manera, les estacions de les Línies Metropolitanes de Pl. Catalunya, Gràcia, Sarrià, Rubí i Pl. Espanya ja disposen d’aquests espais per poder autoreparar la bicicleta. Els Punt Bici són d’ús lliure i gratuït i estan equipats amb les eines necessàries perquè els usuaris puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a les seves bicicletes, com inflar les rodes, collar cargols, ajustar els frens, reparar una punxada o canviar les rodes.

La xarxa de Punts Bici del RACC s’està desplegant en punts estratègics de l’àrea metropolitana, on hi ha un alt volum de trànsit de vianants, bicicletes i altres mitjans de transport públic. Els primers Punt Bici es van inaugurar el passat mes de maig a Sant Cugat del Vallès, un d’ells a la plaça Lluís Millet, davant de l’estació d’FGC de Sant Cugat. El RACC s’ocuparà de la instal·lació i el manteniment dels Punt Bici situats a les estacions d’FGC.

Així, aquest acord mostra la voluntat d’FGC per seguir promovent una mobilitat segura, intermodal i respectuosa amb el medi ambient.

Des de fa anys FGC treballa en diferents iniciatives per impulsar la intermodalitat en el transport púbic, contribuint així a la millora de la mobilitat a Catalunya i augmentant la satisfacció dels seus clients. Ferrocarrils de la Generalitat és una de les deu empreses ferroviàries que formen part del projecte BiTiBi, guanyador de la convocatòria CIP-IEE-2013 de la Comissió Europea, que té com a objectiu augmentar l’eficiència energètica del transport europeu gràcies a l’oferiment de serveis que promouen la intermodaliat bici-tren-bici.

A més, Ferrocarrils promou els estacionaments i serveis per a bicicletes com el Biciestació a l’estació de Sarrià o la zona d’aparcament per fins a 24 bicicletes i recàrrega de bicicletes elèctriques a l’estació de Sant Quirze juntament amb l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental) i la Fundació Eurecat.

Nou comentari

Comparteix