MonPlaneta
Família Torres reconeix la lluita contra el canvi climàtic amb els III Premis Torres & Earth
  • CA
Josep Lluís Gallego i Miguel A. Torres amb els guardonats amb els III Premis Torres & Earth | Família Torres

El celler Família Torres ha entregat, aquest dimecres al matí, els III Premis Torres & Earth, que reconeixen el compromís d’empreses, persones i territoris en la lluita contra el canvi climàtic. Els guardons, que van néixer amb l’objectiu de premiar els esforços d’aquells proveïdors de Família Torres que més reduïen les emissions de CO2, s’han entregat en un acte que ha tingut lloc a la Pedrera, a Barcelona, i que ha estat presidit per Miguel A. Torres, president i quarta generació d’aquest familiar del Penedès.

A la seva intervenció inicial, Miguel A. Torres ha aplaudit les actuacions encaminades a reduir i conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic realitzades pels premiats en aquesta nova edició dels premis, presentada pel divulgador ambiental Josep Lluís Gallego, i ha recordat que “el canvi climàtic és cosa de tots”. “Afortunadament, cada cop són més les empreses i persones conscienciades sobre les greus conseqüències de l’escalfament global i que decideixen actuar per intentar minimitzar-ne els efectes”, ha comentat el president de Família Torres, que també ha remarcat que un dels seus objectius en aquest sentit és, a través de la implicació de les empreses, aconseguir influir la política perquè prengui mesures immediates contra el canvi climàtic, seguint el seu camí.

Miguel A. Torres durant la seva intervenció | Família Torres
Miguel A. Torres durant la seva intervenció | Família Torres

Enguany, els premiats han estat el viticultor de Batea Andreu Julià i Creixenti; Cartonajes Bernabeu, empresa valenciana dedicada a la fabricació de cartró ondulat, i Manufacturas Metálicas Canals, de Martorell, centrada en el disseny i producció de càpsules de sobretapat, pels canvis que han introduït a les seves empreses per avançar en el camí de la descarbonització. Com a l’edició anterior, Família Torres ha concedit dues distincions més. Per una banda, ha reconegut la tasca de conscienciació sobre la problemàtica del canvi climàtic que realitza el periodista especialitzat en medi ambient Antonio Cerrillo a ‘La Vanguardia’. D’altra banda, el Premi Torres & Earth a l’Autosuficiència energètica ha estat per un Estat, Costa Rica, que gràcies a les seves polítiques ha aconseguit que el 99% del consum energètic del país procedeixi de fonts renovables i que s’ha compromès a arribar a les emissions zero l’any 2021.

L’ambaixadora de Costa Rica a Espanya, Ana Helena Chacón, acompanyada del cònsol honorari a Barcelona Juan Enrique Juncà, ha recollit aquest reconeixement de mans de Miguel A. Torres, que ha destacat l’ambiciós pla de descarbonització que convertirà Costa Rica en el primer país amb zero emissions. Chacón, per la seva banda, ha considerat que l’esforç que està fent el seu país obeeix a un “imperatiu ètic” ja que, ha considerat, qui no fa política des de l’ètica no pot entendre que no només es governa per i des del present sinó que també es prepara el futur.

Torres & Earth és el programa ambiental que Família Torres va posar en marxa el 2008 amb l’objectiu de reduir les seves emissions de CO2 per ampolla en un 30% el 2020 des de la vinya al transport final. El balanç 2018 se situa en un 27% després d’una inversió de 15 milions d’euros els últims deu anys. El celler continua intensificant els seus esforços per adaptar-se i mitigar el canvi climàtic i ja s’ha fixat noves metes: reduir les seves emissions de CO2 directes i indirectes en un 50% el 2030 i en un 80% el 2045, en relació al 2008. En aquest sentit, recentment també ha impulsat, juntament amb la californiana Jackson Family Wines, un grup internacional de cellers -International Wineries for Climate Action- que impulsarà la implementació de solucions per descarbonitzar el sector del vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa