MonPlaneta
Els fabricants de cotxes preveuen un parc d’emissions zero i una facturació de 310.000 milions el 2040
Reunió entre el govern espanyol i els fabricants d’automòbils | ACN

Els fabricants de cotxes preveuen un parc d’emissions zero i una facturació de 310.000 MEUR com a part dels eixos estratègics per al sector des d’ara i fins al 2040. Així ho ha posat de manifest aquest dilluns una delegació de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac) en una reunió amb representants del govern, encapçalada pel president Pedro Sánchez. La transformació d’aquesta indústria també comportarà la creació d’1,5 milions de llocs de treball, segons les estimacions de l’entitat, amb una aportació addicional al PIB d’entre un 7 i un 12% anual. L’executiu, de la seva banda, ha coincidit amb els fabricants en la necessitat de dotar de “certesa” el mercat.

Anfac ha alertat que Espanya ha de “retenir capacitat productiva” però alhora “atreure inversió nova i generar ocupació de qualitat”. En aquest sentit, els responsables de l’associació han alertat que les adjudicacions del 2025 “s’estan decidint avui” i que l’Estat competeix amb altres països i fàbriques de l’entorn per aconseguir-les. És per això que l’associació ha apostat per la col·laboració entre la iniciativa privada i la pública i “l’estímul de les inversions” per aconseguir que l’Estat sigui “un pol d’atracció”, a través d’un marc “positiu, atractiu i innovador” que permeti a la indústria “ser reconeguda internacionalment”. En aquest sentit, des d’Anfac s’ha considerat la primera reunió amb el govern de Sánchez “fonamental” per dissenyar “un marc estratègic per al desenvolupament de la nova mobilitat a Espanya” que permeti complir amb els objectius de descarbonització del parc.

De la seva banda, el govern espanyol ha assegurat que una de les seves prioritats és “garantir el futur del sector de l’automoció” a l’Estat, pel seu pes al PIB, a l’ocupació i a la balança comercial. Per això, des de l’executiu estatal s’ha subratllat que en el transcurs de la trobada s’ha posat de manifest que ambdues parts tenen una “visió compartida” sobre el futur del sector. Una mostra d’aquesta sintonia, ha afirmat el govern, és la creació d’una Mesa de Mobilitat que reunirà tant els responsables polítics espanyols com el sector de l’automoció “al complert”, de tal manera que es doti de “certesa” el futur del sector a l’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa