MonPlaneta
Experts de tot el món debaten a Barcelona sobre l’alliberament de dofins captius
  • CA
L’Ajuntament de Barcelona vol impulsar programes d’estudi i seguiment de la fauna de cetacis que habiten les aigües properes al front barceloní

El mes de desembre de 2016 Barcelona va ser declarada “ciutat lliure de dofins en captivitat”. Des d’aleshores l’Ajuntament de la ciutat esta duent a terme un procés per trobar una sortida al grup de dofins mulars que encara son del Zoo de Barcelona. Junt amb aquesta decisió, l’Ajuntament també vol impulsar programes d’estudi i seguiment de la fauna de cetacis que habiten les aigües properes al front barceloní.

En aquest context, l’Ajuntament de Barcelona i SUBMON, una entitat que realitza projectes en l’àmbit de la conservació, estudi i divulgació del medi marí, organitzen els dies 14 i 15 de setembre de 2017 el seminari “Bottlenose dolphin workshop – An overview of studies, alternatives and criteria to be considered when a captive facility closes” [taller sobre dolfins mulars: visió general sobre estudis, alternatives i criteris que cal considerar quan tanca una instal·lació de captivitat].

L’objectiu final del seminari és elaborar una guia/protocol de presa de decisions per a altres ciutats o entitats que vulguin deixar de tenir dofins en captivitat: passos a seguir, normativa, alternatives i presa de decisions.

Per part de l’Ajuntament, el seminari comptarà amb la participació de la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno. I reunirà un seguit d’experts internacionals que exposaran el seus estudis dins dels camps dels estudis de poblacions de dofí mular al mediterrani, estudis i programes de seguiment amb població de zoos i aquaris, projectes de participació ciutadana en relació a la conservació de les poblacions dels dofins i també en el camp de les alternatives a les poblacions de dofins que han estat en captivitat perllongats períodes de temps.

Entre els participants del seminari hi destaca la presència d’Erich Hoyt, ponent convidat que obrirà el marc teòric, una autèntica eminència en dofins, balenes i en la protecció de l’habitat marí. Hoyt ha escrit més de 20 llibres de caràcter acadèmic, públicats en més de 25 països i que es consideren la “bíblia” sobre la conservació de cetacis.

Aquest seminari és obert al públic amb inscripció prèvia, i és de caràcter gratuït. Els interessats han d’enviar un e-mail a [email protected] indicant DOLPHINS WORKSHOP amb el nom i cognoms i la filiació (mitjà, empresa, entitat).

Les sessions es desenvoluparan a l’Auditori del Campus de la Ciutadella de la UPF (carrer Ramon Trias Fargas 25-27) i seran en anglès amb servei de traducció simultània.

Més informació, relativa al programa i ponents, en aquest document.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa