Els excursionistes de Sabadell podrien haver de pagar l’helicòpter que els va salvar a 1.500 euros l’hora

Les autoritats han de decidir si els envien la factura de l'operatiu, que es va activar dissabte a la tarda i va durar fins dilluns al matí

Un agent dels Mossos durant el rescat

Un agent dels Mossos durant el rescat | MOSSOS D’ESQUADRA

La parella de Sabadell que es va perdre el cap de setmana quan tornava del Puigpedrós podria haver d’afrontar una costosa factura pel seu rescat, tenint en compte que una hora d’helicòpter es paga a 1.500 euros l’hora i alguns dels efectius mobilitzats cobren entre 30 o 50 euros l’hora. En el rescat de la parella es va fer servir un helicòpter, que és precisament el que va ajudar a localitzar-los dilluns al matí gairebé 48 hores després que s’activés la recerca (l’avís es va rebre dissabte a les 16.33 hores). La decisió, però, encara no està presa, segons ha explicat a Els Matins de TV3 el director general de Prevenció, Extinció d’incendis i Salvaments, Manel Pardo.

Pardo no ha volgut donar una xifra concreta sobre la factura d’aquest rescat però, explicant els preus per hora de l’helicòpter i dels agents mobilitzats, ha donat entendre que el cost serà de desenes de milers d’euros. Tot i això, no ha avançat el dictamen dels experts, que hauran de decidir si finalment envien la factura a la parella un cop es recuperin. “S’ha d’avaluar molt bé com s’ha produït la imprudència”, ha assenyalat Pardo. Segons els responsables del refugi on estaven, la parella va decidir emprendre la marxa malgrat haver-los fet un advertiment.

Pardo ha explicat que des del 2009 només en una desena d’ocasions s’ha enviat la factura a les persones rescatades davant del que els experts han considerat imprudències evidents. “Els casos son molt pocs perquè en general la gent fa cas de les advertències”, ha precisat.

Comentaris

  Excursionista 30 d'Octubre de 2018 11:06
  I per què no s'envia tambè les factures als accidentats a la carretera a causa de l'alcohol i les drogues amb els desperfectes i danys ocasionats inclosos ? I per què la Generalitat no fa una assegurança molt més económica que l'¡existent ( a mans privades ), al abast de molta gent, pel que fa als accidents a muntanya i absurds a la muntanya ?
  Mama 30 d'Octubre de 2018 11:47
  Doncs em semblaria molt, molt, molt malament
  Mama 30 d'Octubre de 2018 11:48
  Quan fan simulacres també se'n gasten una pila d'euros, ho tenen al presupost
  Rati 30 d'Octubre de 2018 13:21
  A tot europa es paguen els rescats. Per evitar pagar-los o per poder tenir assistència, cal tenir contractada una assegurança. En canvi a Catalunya i Espanya per ser assistit o rescatat no s'ha demanat mai assegurança, aquí rau el problema. Quan obliguin a tenir assegurança tot s'arreglarà.
  Visca la terra 30 d'Octubre de 2018 13:30
  Si estàn federats, ja tenen una aseguransa que els cobreix.
  skamarla 30 d'Octubre de 2018 13:59
  Doncs jo ho trobo molt bé. Si ets xulo per sortir a muntanya amb avís de neu, ets xulo per pagar-te l'helicòpter i la gentada que t'ha hagut d'anar a buscar. Que no ho devien fer per gust tota aquesta gent de mobilitzar-se per un parell d'inconscients.
  Gloria 31 d'Octubre de 2018 23:07
  Els van avisar que era perillós i no van fer cas , trobo bé que els i cobrin

Nou comentari