MonPlaneta
Europa reafirma que ajudarà econòmicament l’Organització Mundial de la Salut
  • CA
| ACN

La Unió Europea ha reiterat aquest divendres el seu suport a les institucions multilaterals després d’insistir que són els millors instruments de coordinació contra la pandèmia del nou coronavirus i ha reafirmat que ajudarà econòmicament l’Organització Mundial de la Salut. L’alt representant de la UE per a la Política Exterior, Josep Borrell, ha expressat així el compromís del bloc europeu amb les institucions internacionals, en concret amb l’ONU, i ha enviat un missatge de suport a la tasca que desenvolpa l’OMS, que s’ha compromès a finançar.

La UE i els seus estats membres són els principals contribuïdors de l’OMS, amb més de 146 milions tan sols el 2019, i ja s’han compromès a abonar 114 milions per al Pla estratègic de preparació i resposta per ajudar els sistemes sanitaris més vulnerables. “El coronavirus ens recorda com n’estem d’interconnectats i com n’és de crucial la cooperació multilateral. Per guanyar la batalla contra el virus, que no coneix fronteres, no hi ha cap altra opció que sumar esforços i buscar solucions globals”, ha argumentat l’alt representant. De la mateixa manera, ha aprofitat per reivindicar la petició del secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, sobre un alto el foc mundial. Si les parts bel·ligerants deposen les armes i s’involucren en processos polítics honests, la UE estarà a punt per impulsar aquests esforços, ha recalcat Borrell.

En paraules de l’espanyol, el món que sorgirà d’aquesta crisi serà diferent del que coneixíem. “No sabem quines seran les diferències. Dependrà de què fem ara. Fem servir aquesta oportunitat per assegurar-nos que dissenyem una versió millor, un món on reforcem el multilateralisme i no l’aïllacionisme”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa