MonPlaneta
Europa, preocupada per la descoordinació en la investigació contra la COVID-19
El director executiu de l'EMA, Guido Rasi, durant una compareixença
El director executiu de l’EMA, Guido Rasi, durant una compareixença | ACN

L’Agència Europea dels Medicaments veu amb “preocupació” la manca de coordinació en la investigació d’un tractament contra la COVID-19 a Europa. “S’han impulsat diversos assajos clínics a escala local amb pocs participants. La fragmentació dels assajos clínics és una cosa que ens preocupa perquè és poc probable que generin el nivell de dades suficients per emetre recomanacions científicament sòlides”, ha assegurat el director executiu de l’EMA, Guido Rasi, en una compareixença per videoconferència a la comissió de Salut del Parlament Europeu.

“Necessitem un enfocament molt més coordinat a nivell europeu per aprovar assajos clínics desenvolupats sota una metodologia harmonitzada per recollir dades”, ha dit el director executiu de l’EMA, que ha assegurat que treballen sota una “enorme pressió” per aconseguir un tractament contra la COVID-19. “És crucial aconseguir un equilibri entre el ràpid desenvolupament del tractament o la vacuna, la seva disponibilitat i alhora cal generar dades suficientment sòlides per prendre decisions de manera ràpida sense posar en risc la salut dels pacients”, ha remarcat.

D’altra banda, Rasi ha alertat que els estats europeus estan avisant que comencen a tenir “escassetat” d’alguns medicaments a les unitats de cures intensives. Segons ha dit als eurodiputats, Europa té un problema de dependència amb l’exterior per garantir alguns medicaments i ara s’ha agreujat amb la pandèmia i les mesures de confinament a escala global. Segons ha dit als eurodiputats, l’EMA està treballant amb el sector farmacèutic per prevenir aquesta “escassetat”, que, segons el director executiu de l’EMA, és tant de medicaments relacionats amb la covid-19 com d’altres malalties.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa