MonPlaneta
Els EUA comencen assaigs avançats d’un tractament amb anticossos contra el COVID-19
Dues infermeres en una unitat de cures intensives
Dues infermeres en una unitat de cures intensives | EFE

!--akiadsense-->

Ben aviat, als Estats Units hi haurà dos assaigs de tractaments amb anticossos contra la COVID-19. Segons van anunciar aquest dimarts els Instituts Nacionals de Salut (NIH), un d’ells està pensat per a pacients amb símptomes lleus de la malaltia mentre que l’altra es centra en els qui es troben hospitalitzats. Els anticossos monoclonals, la base de tots dos projectes, són proteïnes del sistema immunològic que tenen com a objectiu una part concreta del cos d’un virus i que, en enganxar-s’hi, permeten frenar o fins i tot aturar la propagació de la infecció a dins del nostre cos. Les proves fets fins ara són prometedores i és per això que l’administració nord-americana, que a l’abril va establir un programa especial per avaluar i ajudar els projectes contra la COVID-19, els està donant un impuls important.

Així doncs, aquesta fase 2 del programa, que es podria estendre ràpidament a la fase 3, inclourà provar aquest tractaments amb persones infectades però que no han desenvolupat símptomes prou greus com per ser hospitalitzades. Els anticossos monoclonals tenen com a objectiu interferir en la capacitat d’infessió del virus i, per tant, els assaigs es fixaran en si els nous tractaments aconsegueixen reduir la durada dels símptomes. De moment, la fase dos es farà durant vuit setmanes i, durant els mesos d’octubre o novembre, s’haurien de saber els resultats. Posteriorment es passarà a la fase 3, que tindrà com a objecte adults hospitalitzats.

Tots dos assaigs es faran amb un anticos monoclonal anomenat LY-CoV555, desenvolupat per la farmacèutica Eli Lilly en col·laboració amb AbCellera i basat en un anticos que va ser identificat en una mostra de sang d’un dels primers pacients nord-americans que va superar la malaltia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa