MonPlaneta
Estudiants de més de cent països s’uneixen a la vaga pel clima
La manifestació dels estudiants contra el canvi climàtic a Barcelona durant la darrera vaga pel clima | Adrià Lizanda (TOT Barcelona)

Centenars de milers d’estudiants participen aquest divendres a la segona gran vaga global de joves contra el canvi climàtic. A més de 2.000 localitats de més de 120 països d’arreu del món, s’han convocat manifestacions i propostes de tot tipus, en una mobilització que s’espera que sigui més gran i superi el més d’un milió i mig d’estudiants que es van unir a la primera vaga, que va tenir lloc el passat mes de març.

L’origen d’aquesta protesta va l’inici, per part de l’activista sueca Greta Thunberg, d’una protesta setmanal, faltant a classe per reclamar al govern del seu país que prengui mesures més ambicioses per frenar l’escalfament global. Des d’aleshores, milions d’estudiants arreu del planeta s’han unit a aquest gran moviment a través del qual els joves reclamen que se’ls deixi un futur que valgui la pena viure, i l’atenció mediàtica que ha rebut està aconseguint posar la lluita contra el canvi climàtic al centre dels debats polítics arreu del món.

L’any 2018 les emissions globals de diòxid de carboni van arribar a un nou rècord i un informe de les Nacions Unides va advertir que, tot i que encara és possible limitar l’augment de les temperatures a 1,5ºC per sobre dels nivells preindustrials, cal emprendre accions molt dràstiques i de manera immediata. A més, aquest mateix mes un altre document de l’ONU alertava que l’activitat humana està posant en perill d’extinció un milió d’espècies a tot el món. És per tot això que els estudiants estan sortint massivament al carrer a protestar, en defensa del compliment dels Acords de París de 2015, els objectius dels quals, si s’assoleixen, podrien donar-los una nova esperança per al seu futur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa