MonPlaneta
Mesuren la “felicitat” dels dofins que viuen en captivitat

Els científics que treballen amb els dofins d’un parc marí a prop de París (França) han ideat un sistema per conèixer com se senten els animals respecte algunes de les activitats que fan en captivitat. En aquesta experiència, pionera en mirar de saber com viuen aquests cetacis la seva existència fora del seu lloc natural, els científics van descobrir que els dofins prefereixen les activitats que comporten contacte amb els humans amb qui acostumen a interactuar.

Segons els autors de l’estudi, publicat a la revista ‘Applied Animal Behaviour Science’, dins el que suposa la vida en captivitat, una major relació amb els humans millora significativament el benestar dels dofins.

Això, és clar, no vol dir que tenir-los en captivitat sigui positiu o que els dofins siguin més feliços en un delfinari del que ho serien en llibertat. A dia d’avui, es calcula que hi ha entre 3.000 i 5.000 dofins vivint en captivitat a més de 50 països. La cadena britànica BBC va visitar el dofinari on es va dur a terme l’estudi per mostra els animals, els seus cuidadors i els responsables de l’estudi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa